Klaudia Periša karijeru nastavlja u Španjolskoj

Klaudia Periša (180-SG-96) karijeru će nastaviti u redovima španjolskog prvoligaša CD Zamarat. Proteklu sezonu započela je u Bellona Kayseri Basketbolu u turskom KBSL-u, gdje je u 8 odigranih susreta  prosječno postizala 7.4 poena po utakmici, imala 2.9 skokova i 1.9 asistencija. Za ovaj turski klub igrala je i 6 utakmica u EuroCupu gdje je postizala 6 poena uz 3.1 skokova i 1.4 asistencija po susretu. U siječnju 2020. godine preselila je u redove belgijskog prvoligaša  Belfius Namur za kojeg je prije prekida prvenstva uzrokovanog pandemijom koronavirusa odigrala 7 ligaških susreta i prosječno ostvarivala učinak od 12.4 poena, 4.4 skokova, 4.1 asistencija, 1.6 oduzetih lopti i 0.7 blokada po susretu.

Kroz dosadašnju karijeru na domaćim je parketima branila boje  Šibenika u kojem je i ponikla, dok je u inozemstvu igrala u Poljskoj (Widezew Lodz), Turskoj (Bellona Kayseri Basketbol) i Belgiji (Belfius Namur). U sezoni 2011/12 sa Šibenikom je bila viceprvakinja Hrvatske, a u sezoni 2012/13 i finalistica kupa Ružice Meglaj-Rimac.

Klaudia Periša seniorska je reprezentativka naše zemlje s kojom  sudjeluje u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. godine koji će se održati u Francuskoj i Španjolskoj. U dva odigrana susreta prvog kvalifikacijskog ciklusa prosječno je ostvarivala učinak od 6 poena i 2 skoka po utakmici,a naša je reprezentacija upisala dvije pobjede. Prethodno je bila članica i svih mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

Evo što je povodom potpisa ugovora  sa CD Zamaratom ekskluzivno za portal Ženska košarka rekla Klaudia Periša:

“Ponuda za Španjolsku je došla iznenada, dok sam bila u reprezentaciji i kroz brzi dogovor evo sad sam već na letu. Zadovoljna sam ugovorom i samom činjenicom da ću igrati španjolsku ligu gdje je s obzirom na situaciju sa koronom ostalo dosta Španjolki. Očekujem iskorak u svojoj karijeri, dobru sezonu, najprije da me zdravlje posluži, a onda je sve moguće.”

Krešimir Dabić

Foto: Ina Periša (s loptom) na pripremama reprezentacije u Gospiću/FBhks