Kitin: Ponovili smo rezultat kao prošle sezone

Košarkašice dubrovačke Raguse pobjedom nad Splitom zaključile su sezonu na trećem mjestu i u doigravanje idu na drugoplasiranu ekipu Trešnjevke 2009. Bio je to povod da na sezonu osvrt da trener dubrovačke ekipe Zdravko Kitin.

– Ponovili smo identičan rezultat kao i sezonu prije. Imali smo šest poraza, ali smo već napravili korak naprijed jer smo ušli među četiri najbolje ekipe u Kupu. Na početku lige imali smo dosta problema sa ozljedama jer smo prvi dio igrali na dva fronta tj. hrvatsku ligu vikendom i  WABA  ligu srijedom što je za ovakvu mladu ekipu bio veliki napor, a koji je rezultirao i sa dosta ozljeda pa smo izgubili nenadano u Virju i zasluženo u Zadru iako smo i u tim utakmicama očekivali pozitivni rezultat. Od utakmica koje smo mogli još pobijediti je poraz od Medvešćaka u Dubrovniku, tamo smo vodili sve do 35 minute i poraz u Zagrebu od Trešnjevke 2009 gdje smo dvije minute do kraja vodili 6 razlike i na kraju tijesno izgubili. Vrijedi spomenuti da smo od poraza u Zagrebu od Trešnjevke daljnji dio lige završili sa 10 uzastopnih pobjeda što hrvatske lige što Waba lige i Kupa.  Za  nagradu smo naše Cure iz Grada počastili domaćinstvom Kupa Hrvatske  “Ružica Meglaj Rimac” koji će se odigrati 14 i 15. travnja u Dubrovniku.
O derbi utakmici zadnjeg kola u Dubrovniku sa Splitom trener Raguse Kitin je rekao:
– Utakmica je bila prava prvenstvena, a ulog veliki tj. treće mjesto i sve što ide uz njega. Do poluvremena imali smo 15 izgubljenih lopti, puno nervozni,  a po meni misli igračica već su bile u Kupu. Jedini problem do odmora nam je predstavljala Mamić i gubimo poluvrijeme samo sa 1 razlike. U drugom dijelu riješili smo i taj problem kao što smo odlično zaustavili i njihovog naj strijelca Silov koja je u cijeloj utakmici dala samo dva koša. Što je utakmica odmicala prema kraju, imali smo sve povoljniji rezultat koji se u jednom trenutku popeo na 11 razlike i mislim da je pobijedio cijeli naš kolektiv, a šlag na tortu je stavila Zovko sa 22 koša i 16 skokova. Sada se okrećemo Kupu  Ružice Meglaj Rimac gdje smo prije tri godine bili u finalu sa Medveščakom,  a ove godine mislimo i  . . . Do tada je u mislima polufinale i samo Zadar.
Na koncu je dao i jedan prijedlog:
– Bilo bi lijepo po završetku svake, pa i ove košarkaške sezone odigrati utakmicu između najboljih igračica iz Prve ženske lige Hrvatske i trenutne reprezentacije pa bi možda i reprezentacija izgledala malo drukčije tj. izbornica bi na jednom mjestu vidjela dosta toga.
Foto: Trener Kitin i Ragusa i u doigravanju i u Kupu / dulist.hr