KAŽL – košarkaška družina za primjer svima

Bez obzira što ekipa Košarkaške akademije Žane Lelas nije uspjela ući u Prvu žensku ligu igrajući protiv Plamen Požege, ova akademija posljednjih je godina i te kako skrenula pozornost košarkaške javnosti na sebe. Mlada je to ekipa za seniorski uzrast, ali su i u kvalifikacijskim utakmicama protiv Požežanki pokazale da “imaju petlju” za nešto više što će sljedećih godina sigurno doći. Zapravo, to je već došlo u mlađim uzrastima kao najbolja potvrda kvalitetnog rada u ovoj košarkaškoj akademiji. Stigle su medalje i pehari.

– Učimo cure da uvijek budu sportašice – fer i korektne, ali uvijek sa željom za pobjedom a ne samo nastupom. Zahvaljujući tome smo kao klub napravili sve što smo napravili, a nekoliko naših cura je na popisu raznih reprezentacija ( U14-3 ili 4, U16 – 3 ili 4, U 18 – 1 ). Želimo nastaviti u tom smjeru i kao odgajatelji i kao sportaši – kažu u Košarkaškoj akademiji Žane Lelas.

Utakmicom protiv Plamen Poežege u Splitu za “starije cure” je završila klupska sezona. Sa velikim ponosom ćemo još jednom ponoviti, kažu iz KAŽL, što su naše igračice napravile ove sezone:

– “seniorke” (niti jedna cura nije seniorka ), osvojile 1. mjesto u Drugoj ligi Jug, time kvalifikacijsku ligu za popunu Prve lige. Tu smo bili 2., te izborili dodatne dvije utakmice sa Požegom,
– juniorke se jedine nisu plasirale na zavrsnicu Prvenstva Hrvatske, ali tu smo bili velika žrtva i sigurni smo da smo bili u istim uvjetima da bismo i tu izborili plasman na završni dio Prvenstva Hrvatske. Ali, to neka ide na dušu i sramotu onih koji su to tako napravili. To više nikada nećemo dopustiti. Ligu smo završili kao 3. iza Šibenika i Zadra,
– kadetkinje su viceprvakinje Hrvatske, sa samo jednim porazom i to u finalu od Trešnjevke 2009,
– predkadetkinje su također viceprvakinje Hrvatske i one sa samo jednim porazom isto kao i kadetkinje u finalu od Trešnjevke 2009 i nismo bili bez šansi u tom susretu,
– djevojčice U13 su izborile FF PH, dakle plasman medu 4 najbolje ekipe Hrvatske, a ta ekipa je sastavljena tek u 10. mjesecu 2018. FF PH igra se 1. i 2. 6. 2019. u Virju.
Još smo se natjecali u Županijskoj ligi djevojčica 2007. i mlađe gdje smo bili prvi, te u mini basketu djevojčice 2008. i mlađe.

Svaka čast svima u klubu na svemu ostvarenom. I, nek se zna, sve to je ostvareno sa “0” kuna iz proračuna Grada Splita. Tu je razlika izmedu nas i drugih jer svi nešto imaju za razliku od nas. Zato onima koji su nam svesrdno pomagali maksimalno zahvaljujemo. Bez njih ovo ne bi bilo moguće, ma klub ne bi postojao. KK Split na čelu sa Domagojem Maroevićem nam je omogućio da igramo sve utakmice, OŠ Ravne njive na čelu sa ravnateljem Miljenkom Bitangom je naš kamen temeljac, a naši roditelji su oni koji nas guraju, a posebno obitelj Nejašmić. Svi u klubu su dali svoj maksimum i unatoč određenim problemima, prvenstveno mislimo na zdravstvene probleme naše trenerice Žane i odlazak trenera Berama u Ameriku, dovodimo sezonu kraju. Predsjednik i trenerica Anita Rade dali su svoj maksimum i izvukli nas, doveli do kraja. Još čekamo završnicu u Virju, a onda malo po malo opuštanje i planiranje. Želja je da svi budemo živi i zdravi, na okupu. Čekat ćemo našu Petru Smiljanić, Nika Lokica će se oporaviti, vjerujemo i naša trenerica koja je stvorila sve ove cure. Postoje upiti nekih cura i roditelja, naš rad i kvalitetno okruženje se prepoznaje. Odmorni ćemo krenuti naprijed. Nadamo se još bolji – kažu iz KAŽL.

Foto: KAŽL – dogodine još bolji / Snimio: Alen Vojvodić