KAŽL i Mursa VROS najozbiljniji kandidati za Prvu žensku ligu

Nakon dva kola doigravanja za ulazak u elitno društvo hrvatskih košarkašica pokazalo se da su za ostvarenje tih ciljeva najozbiljnije ekipe Košarkaška akademija “Žana Lelas” i Mursa Vrijednosnice Osijek. Izraziti su favoriti za osvajanje prvoga mjesta u doigravanju koje izravno vodi u viši rang. Ako objema ekipama bude išlo prema planu, tek nakon njihovih međusobnih ogleda bit će jasno tko će kao prvak Lige za prvaka Druge ženske lige izravno ući u Prvu žensku ligu, a tko će kao drugoplasirani sastav doigravanja imati još jednu priliku za viši rang, u dvije utakmice s pretposljednjom ekipom Prve ženske lige.

Folka Borovje – KAŽL 50:84 (3:24, 8:17, 21:13, 18:30)

  • Folka Borovje: Krnic 2, Kokolić 4, Sunjog, Barić Cvenk 5, Lujić 13, Galunić 6, Milošević 9, Stilinović 6, Savić , Rabić 3, Suknaić 2.
  • KA “Žana Lelas”: Jakelić 2, Ljubić 17, Nejašmić 11, Jakšić 2, Lokica 16, Žaja 6, Pavić 10, Šošić 5, Ljuboš 9, Puljak 2, Zovko 4.

Košarkašice KAŽL pokazale su u dvorani na Borovju da se s pravom kandidiraju za ulazak u Prvu žensku košarkašku ligu Hrvatske. Agresivnom i efikasnom igrom stvorile su prednost od 30 koševa rezlike već u prvom poluvremenu. Domaće su se tek u drugom poluvremenu uspjevale suprotstaviti mnogo boljem protivniku u kojem nije bilo slabe igračice. Kod domaćih pored standarno dobre Milošević istaknula se i Lujić, a u redovima Splićanki sve su odigrale na visokoj razinu ali su se ipak izvedbom izdvajale Ljubić, Lokica, Nejašmić, Pavić i Ljuboš.

Slobodan Jurković, trener Folke Borovje: “Čestitam ekipi KAŽL na pravoj prvoligaškoj igri i želim im ostvarenje ulaska u Prvu žensku košarkašku ligu Hrvatske.”

Tihomir Begić

Foto: Košarkašice KAŽL pozorno prate savjete svoje trenerice/ Snimio: Folka Borovje