Gospić nanio katastrofalan poraz Novom Zagrebu u Gospiću i vodi 2:1 u doigravanju za prvakinje Hrvatske

Početak utakmice- podbacivanje za Josipu Buru i Ivanu Tikvić

Katastrofalan poraz nanio je večeras Gospić Novom Zagrebu u trećoj utakmici doigravanja za prvakinje Hrvatske. Gotovo 30 koševa razlike sve govori o odnosu snaga na Balinovcu. I ovog puta se pokazalo da je prednost domaćeg terena ogromna prednost s kojom će se Novi Zagreb teško moći nositi i koja će najvjerojatnije biti presudna u borbi za ovogodišnju titulu. Četvrta utakmica igra se u srijedu u Zagrebu.

Gospić -Novi Zagreb  73:45 (20:19, 20:7,17:9, 16:10)

Gospić: Valentić 0, G.Devčić 0, Dover 5, P.Devčić 0, Jurčević 15, Salopek 8, Keith 14, Badanjak 2, Bosilj 18, Božikov 3, Bura 8. Trener: Stipe Bralić

Novi Zagreb: Čačić 1, Mitchell 9, Vrdoljak 4, Bedalov 0, Marin 3, Komplet 2, Pačkovski 0, Jurić 0, Mazić 12, Pavetić 4, Williams 6, Brkljačić 4. Trener: Vladimir Ivanković

Mogao se očekivati poraz Novog Zagreba u Gospiću, ali ni najveći gospićki optimisti nisu mogli vjerovati da će Monika Bosilj, najefikasnija igračica Gospića večeras,  i ekipa održati ovakvu lekciju “Lupicama”. Razlika u ovim utakmicama ne znači ništa, ali rezultat i te kako može govoriti o psihološkoj stabilnosti i spremnosti ekipe i njezinoj motiviranosti.

Bez obzira što su Gospićanke visoko porazile Novi Zagreb, “Lupice” će se najvjerojatnije rekuperirati i vratiti prvomajske srijede u Trnskom na 2:2, ali im je za titulu prvakinja Hrvatske potrebna pobjeda na do sada u doigravanju neosvojivom gospićkom Balinovcu. A to, barem za sada, ne ide. Prednost domaćeg terena od samo jednog koša mogla bi vrlo lako presuditi u konačnici.

Gospićka trica proradila je u ovom susretu – Monika Bosilj gađala je 4-7, Emanuela Salopek 2-3, Ivana Jurčević 2-4, a Chevon Evette Keith sa sedam asistencija i ukupnim nastupom za 36 minuta zaradila je najveću valorizaciju 27 i bila najkorisnija igračica susreta. Kod Novog Zagreba double-double je ostvarila Mirna Mazić (12 koševa i 11 skokova) i imala valorizaciju 22, ali to je bilo sve. Drugih nije bilo nigdje – ni Vrdoljak, ni Pavetić, ni Williams… Tek je Mitchell pokušavala pokrenuti “usnuli stroj”, ali – nije išlo.

Stipe Bralić je nakon utakmice bio iznimno raspoložen jer, kako kaže, ne pobjeđuje se svaki dan euroligaška ekipa sa 28 koševa razlike.

– Rezultat je fantastičan. Iskoristili smo prednost domaćeg terena maksimalno angažiranom obranom i zalaganjem svih igračica. Uspjeli smo ugušiti njihovu igru i neočekivano uvjerljivo dobiti utakmicu -, rekao je Stipe Bralić.

Foto: Gospićanke u utakmici protiv Medveščaka / Snimio: Zoran Kalebić

1 KOMENTAR

  1. Iako je u ovakvim susretima sasvim svejedno izgubiš li (ili pobijediš) sa pola koša nakon 5 produžetaka ili je sve gotovo već na poluvremenu….ovakva rezultatska katastrofa sigurno ne ide na ruku NZ……
    Toliko od mene što se tiče komentiranja,a napose prognoziranja seniorskih tekmi….ženskih tekmi:-))

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime