Katarina Trehub: Očekujem poziv barem na širi popis reprezentacije

Još tamo u Vinkovcima u sedmom razredu, onda kada je dostigla trinaestak godina života, Katarina Tehub je počela družiti se s narančastom loptom. Već tada “odskakala” je od svojih vršnjakinja i fizički ali i u izvedbi elemenata košarkaške igre. Skakala je više od drugih, postizala više koševa od drugih i odmah je skrenula pozornost na sebe. I prvi korak je bila Đukićeva Pula.

Igrale smo tada u trećoj ligi. Imala sam dobar skor i moga tadašnjeg trenera Igora Hardija je trener Pule Ivan Đukić pitao za mene i bih li ja voljela doći u Pulu, počinje svoju priču Katarina Trehub. I tako sam tamo otišla.

– Iako prilično mlada bila si nositeljica igre pulskog prvoligaša. Kako si se snašla u toj ulozi i kako danas gledaš na vrijeme provedeno u Puli ?

Na početku nisam bila nositelj, ali nakon nekog vremena sam to postajala. U toj ulozi sam se snašla odlično jer sam bila najviša i imala najbolje predispozicije. Danas na taj razdoblje gledam kao korisno iskorišteno vrijeme. Upoznala sam Istru, mnogo prijatelja prvu godinu u domu i naučila neke stvari.

– Protekle sezone odličnim igrama zaslužila si MVP naslov hrvatskog prvenstva. Koliko ti znači ta nagrada?

Bila sam MVP i najbolji skakač. Ha, osjećam se zadovoljno jer se trud i odricanje isplatilo 

– Ove sezone odlučila si se za odlazak u inozemstvo, preselila si u redove talijanskog drugoligaša BCB Bolzana. Jesi li se priviknula na novu sredinu i život u Italiji i kakvi su dojmovi ?

Da, smatrala sam da je došlo moje vrijeme. U razgovoru s roditeljima smo se odlučili da je ovo godina za probati ići van i igrati neku višu razinu košarke. Malo mi je duže trebalo da se priviknem, jer igraju drugačiju košarku od one koju sam igrala u Puli. Dosta promjena me je trener morao naučiti, teško je bilo izbaciti iz glave nešto što radiš godinama. Ali dobro, sve u svemu, pohvatala sam sve. Općenito dojmovi na Italiju su mi okej, mjesto gdje sam je jako lijepo, trener je okej, ekipa je isto super tako da zadovoljna sam za prvu godinu.

– BCB Bolzano trenutno je četvrtoplasirana ekipa grupe Nord. Koji su ciljevi kluba do kraja ove sezone?

U Coppa Italiu nismo se nažalost  kvalificirali, tako da je cilj do kraja sezone  ostati u prvih 8 i onda igrati doigravanje. 

Kako ocijenjuješ svoje igre u dosadašnjem dijelu sezone?

Uvijek može bolje, ali za prvu godinu dala bih si ocjenu sedam od deset.

– Razmišljaš li o dodatnom iskoraku u karijeri , gdje se vidiš u skorijoj budućnosti ?

Da, razmišljam. U skorijoj budućnosti se vidim ili u prvoj talijanskoj ili negdje u prvim ligama općenito u Europi gdje bih još više napredovala i pokazala što mogu. 

– Prošla si sve mlađe reprezentativne kategorije, prisjetiš li se tih dana i iz kojeg perioda su ti ostale najljepše uspomene?

Pa tu i tamo se prisjetim repke da, najviše mi se dopala zadnja reprezentacija U20 u Eilatu, Israel sa Lindom Antić Borak i Ivom Borović, gdje smo se vratili u A diviziju. 

– Imaš li seniorskih reprezentativnih ambicija, vjeruješ li da ćeš jednog dana zaslužiti poziv i u seniorsku reprezentaciju?

Imam da. Mislim da sam i dosada zaslužila poziv, makar na širi popis reprezentacije, ali kažem to ne ovisi o meni

Krešimir Dabić

Foto: Katarina Trehub /osobni arhiv