Katarina Matijević s Islanda u Rumunjsku

Katarina Matijević u dresu islandskog prvoligaša Snaefella /Alfa Globe

Hrvatska košarkašica Katarina Matijević (1995-184), nakon što je prošle godine branila boje islandskog prvoligaša Snaefella, odlučila je promijeniti sredinu. Njeno novo odredište bit će u najvećoj luci na Crnom moru –  Constanti. Naime, ona je s tamošnjim rumunjskim prvoligašem Sportiv Phoenix Constanta potpisala ugovor pa će sljedeće sezone braniti njihove boje.

Od inozemnih angažmana, osim ovog na Islandu u Snaefellu, Matijević je igrala u austrijskoj prvoj ligi u UBI Grazu. Poniknula je u zagrebačkoj Dubravi, a jedno vrijeme je u najboljoj ligi Hrvatske (A1) nastupala za dubrovačku Ragusu i riječki Kvarner. Njezin sad već bivši trener Vladimir Ivanković o njoj kaže:

– Katarina je izuzetno zahvalan igrač, koji uvijek daje sto posto na terenu, i ekipa je za nju iznad svega. Prošle sezone bila je drugi najbolji igrač ovdje u Snaefellu, odmah poslije Amerikaknke McCarthy. Odlazak u SC Phoenix Constantu, u prvu rumunjsku ligu, koja je jača od svih liga koje je igrala do sada, pa i od WABA lige koju je Katarina igrala sa Ragusom (Sepsi SIC igra Eurocup, a Satu Maru Srednjoeuropsku ligu), je veliki korak naprijed i veliki izazov za nju. Siguran sam da će taj izazov Katarina odraditi na najbolji mogući naćin, kao i sve do sada – izjavio je za naš portal Vladimir Ivanković koji je njenu karijeru vodio jedno vrijeme u Kvarneru i na Islandu.

Tihomir Begić

Foto: Katarina Matijević u dresu Snaefella/Alfa Globe