Karmen Čičić u Pallacanestro Sanga Milanu

Hrvatska košarkašica Karmen Čičić (183-F-94) napušta redove San Salvatore Selargiusa te će karijeru nastaviti u talijanskom drugoligašu Pallacanestro  Sanga Milano.

Ove sezone odigrala je ukupno 29 utakmica za San Salvatore Selargius te je prosječno ostvarivala učinak od 8.0 koševa, 4.0 skokova, 1,1 asistencija, 0.8 “ukradenih” lopti i 0.2 blokade po susretu. U dosadašnjoj karijeru  u inozemstvu igrala je u Njemačkoj (Regensburg Baskets) i Italiji (Givova Ladies Free Basketball Scafati, San Salvatore Selargius), dok je u hrvatskoj branila boje ŽKK Murse i ŽKK Pule.

Karmen Čičić bila je  članica kadetske reprezentacije Hrvatske koja je u Grčkoj 2010. na Europskom prvenstvu Divizije A  osvojila srebrnu medalju, dok je kao juniorka 2012. sa Hrvatskom sudjelovala na Europskom prvenstvu Divizije A u Rumunjskoj, naša reprezentacija na koncu je  zauzela sedmo mjesto, a Karmen je u 6 odigranih utakmica  na tom turniru prosječno ostvarivala učinak od 1.8 koševa,1.5 skokova i 0.5 asistencija .

Karmen Čičić: “Jako sam sretna i zadovoljna jer sam stvarno htjela igrati u Milanu i evo možemo reći da mi se želja ostvarila.Klub je stvarno dobro organiziran i ambiciozan i ima veliki broj ljudi “unutra” koji su angažirani i posvećeni igračicama što meni puno znači. Stvarno jedva čekam početi i nadam se i naučiti nešto novo i napredovati. I naravno, zdravlje! Najbitnije od svega da sezona prođe zadovoljavajuće sa ostvarenim osobnim i timskim ciljevima i bez ozljeda! ”  

Krešimir Dabić

Foto: Karmen Čičić /fb