Karmen Čičić seli u Španjolsku!

Hrvatska košarkašica Karmen Čičić karijeru ću nastaviti u redovima španjolskog prvoligaša CDB Clarinos Tenerife. 27-godišnja osječanka posljednji angažman prije dolaska u Španjolsku imala je u Turskoj – gdje je u drugom dijelu protekle sezone uspješno igrala za Elazig BK. U najvišem rangu turske ženske košarške lige upisala je ukupno devet nastupa i prosječno bilježila učinak od 7,3 koševa, 3,4 skokova i 1,4 asistencije po utakmici.

“Veselim se novoj sezoni”

Osjećam se stvarno sretno i motivirano i za sada mi se klub čini super. Prošao je prvi tjedan s laganim dolaskom svih igračica i laganim uvodnim treninzima. Sljedeći tjedan bi trebali početi s pripremama i prijateljskim utakmicama. Jedva čekam započeti sezonu – mislim da će ova godina biti zanimljiva, i mogu reći da me stvarno zanima razlika izmedu španjolske i turske lige. Mislim da nam je ekipa na nivou i da ćemo moći konkurirati. Vidjet ćemo sve kad krenemo.”, zaključila je Karmen.

Kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je još u Njemačkoj (Regensburg Baskets) i Italiji (Givova Ladies Free Basketball Scafati, San Salvatore Selargius, Pallacanestro Sanga Milano, Pallacanestro Vigarano), dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Murse i ŽKK Pule.

Foto:CDB Clarinos Tenerife/fb

Krešimir Dabić