Karmen Čičić i sljedeće sezone u Italiji

Karmen Čičić (183-F-94) i sljedeće sezone branit će boje talijanskog drugoligaša Pallacanestro Sanga Milano. Rezultat je to obostranog zadovoljstva dosadašnjom suradnjom.

U 18 odigranih utakmica prošle  sezone prosječno je postizala  9.7 koševa, 4.1 skokova, 1.1 asistencija, 0.7 osvojenih lopti i 0.1 blokada po susretu. Kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je u Njemačkoj (Regensburg Baskets) i Italiji (Givova Ladies Free Basketball Scafati, San Salvatore Selargius), dok je u hrvatskoj branila boje ŽKK Murse i ŽKK Pule.

Karmen Čičić bila je  članica kadetske reprezentacije Hrvatske koja je u Grčkoj 2010. na Europskom prvenstvu Divizije A  osvojila srebrnu medalju, dok je kao juniorka 2012. sa Hrvatskom sudjelovala na Europskom prvenstvu Divizije A u Rumunjskoj. Naša reprezentacija na koncu je zauzela sedmo mjesto, a Karmen je u 6 odigranih utakmica  na tom turniru prosječno 1.8 koševa,1.5 skokova i 0.5 asistencija.

  • Karmen Čičić: “Odlučila sam ostati u Milanu jer, najjednostavnije rečeno, sretna sam ovdje. Svaki sportaš zna da pozitivna atmosfera i ljudi imaju veliki utjecaj na tvoje igranje, motivaciju i volju, što se odrazi i na tvoju igru. Prošlu sezonu sam prošla kroz puno uspona i padova s ozljedama, ali usprkos svemu mogu reći da je ovo ekipa za mene. Vjerujem u svoju ekipu i mislim da možemo ostvariti dobre rezultate i na kraju krajeva da ja mogu napredovati. Također, cijela situacija s covid-19 virusom je prekinula sezonu i imam osjećaj kao da nisam završila ‘posao’ koji smo započeli. Novu sezonu svi jedva čekamo započeti i mislim da će biti jedna od boljih i jačih u natjecateljskom smislu. Iako je bilo i drugih opcija, mislim da sam donijela ispravnu odluku s nastavkom u Sanga Milanu.”

Krešimir Dabić

Foto: Karmen Čičić