Kadetska Rusija u drugoj utakmici pobijedila Hrvatsku

Kadetka reprezentacija Hrvatske odigrala je u Đurđevcu dvije pripremne utakmice s reprezentacijom Rusije, aktualnim prvakinjama Europe. U prvoj, o kojoj smo pisali, pobijedila je Hrvatska 78:63 dok su u drugoj bile bolje Ruskinje 49:79 (13:24, 19:20, 11:22, 6:13).

  • U prvoj odličnoj utakmici dobili smo još uvijek aktualne prvakinje Europe Ruskinje. Početna petorka Novak, Banović, Škare, Smiljanić, Bešlić, potpomognute i s Majstorović, odigrale su snažno u obrani i maštovito u napadu što je rezultiralo s konačnih 78:63 – kazao je iskusni trener reprezentacije Željko Ciglar te prokomentirao i drugu utakmicu u kojoj je priliku dao i drugim kadetkinjama:
  • Jučer smo petorku koja je u prvoj utakmici podnijela najveći teret odmarali. Dali smo šansu i ostalim igračicama na pripremama. Nažalost, pretrpjeli smo osjetan poraz 79:49. No, dobili smo još dvije igračice, Božan i Ćuklin koje će popraviti rotaciju. U sljedećem razdoblju moramo pokušati podići razinu igre i odgovornosti i kod ostalih. Sljedeće dvije provjere imamo s Češkom u subotu i nedjelju.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Kadetska reprezentacija Hrvatske u Đurđevcu/hks