Šesta uzastopna pobjeda na pripremama za EP – kadetska Hrvatska pobijedila Mađarsku

Jučer je kadetska reprezentacija Hrvatske odigrala prvu prijateljsku utakmicu sa U16 selekcijom Mađarske i zabilježila i šestu uzastopnu pobjedu na pripremama za EP.

Hrvatska – Mađarska 63:51 (17:14, 15:11, 14:16, 17:10)

  • Hrvatska: Lazić, Petrak 2, Šimunić, Katavić 6, Silov 13, Erjavec 3, Pavić 8, Tadic 9, Uzelac 4, Skorić 8, Grizelj 10, Franić, Vreš.
  • Mađarska: Czukor 8, Torok 4, Pusztai 4, Doktor 5, Foitl 4, Meresz 6, Szeli 4, Gerezen 11, Soos, Lelik 7, Herman, Radocz, Liska, Angyal

“Opet smo protivnika iznenadili čvrstom i agresivnom obranom, rekao je trener Dean Nemec, te smo uz prosječnu igru u napadu postigli 63 koša i dobili 12 razlike. Počeli smo sa 9:0. Protivnice su bile iznenađene i nespremne i nisu odmah mogle parirati. No, što je utakmica išla prema kraju, Mađarice su postajale sve ozbiljniji protivnik kojeg smo na kraju svladali, ali s obzirom da smo na EP sa njima u grupi, bit će to, očekujem, vrlo teška i neizvjesna utakmica. Naime, Mađaricama su dvije najbolje igračice (Kiss, centar, 195 cm i Studer, organizatorica igre, 166 cm) na SP U17 i one će na EP sasvim sigurno biti uigranije i igrački jače. Nama nedostaje samo Klaudije Dobroslavić koja bi se u trening trebala vratiti do početka slijedećeg tjedna i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije u Slovenj Gradecu.

Iako smo pobjedili, trebamo i dalje raditi na obrani, te znatno popraviti kontranapad i rješenja u pozicionom napadu. Srećom vremena još ima dosta, a mi ne želimo živjeti na lažnoj slavi. Djevojke rade odlično i vrlo naporno i vjerujem da će koristi od toga biti… Sutra je opet utakmica sa Mađarskom u sklopu međunarodnog turnira na kojem još nastupa U16 reprezentacija Slovačke s kojom ćemo igrati u četvrtak i petak.”

Foto: Trener kadetske Hrvatske Dean Nemec /zenska-kosarka.com