Kadetska Hrvatska bolja od Slovačke

“U prvoj od dvije prijateljske utakmice sa Slovačkom kadetska reprezentacija Hrvatske ubilježila je relativno uvjerljivu pobjedu od 17 koševa razlike te s obzirom da su ih dan ranije Mađarice dobile tek 10-tak razlike ovim nastupom možemo biti sasvim zadovoljni” – rekao nam je trener Dean Nemec.

Hrvatska – Slovačka 69:52 (21:13, 9:13, 11:15 28:11)

  • Hrvatska: Lazić, Petrak 7, Šimunić 6, Mrdalj, Silov 14, Erjavec, Pavić 9, Tadic 6, Uzelac, Skorić 9, Grizelj 9, Franić 2, Vreš 7
  • Slovačka: Drobina, Skublova, Jarinova 3, Mikulašikova 9, Grigerova 7, Ovariova 10, Csiffaryova 2, Havranova, Lelres 10, Feherova 6, Bolozova 1, Sablamirova

Trener Dean Nemec: “Utakmicu smo napokon otvorili uvjerljivo i sigurno završivši prvu četvrtinu rezultatom 21:13. Agresivnom obranom po cijelom terenu napravili smo puno problema Slovačkim bekovima i postigli dosta laganih poena iz kontranapada. No, sa rotacijama u postavama, i našoj i njihovoj, utakmica počinje imati ravnopravniji tijek u kojem su nam se Slovakinje primaknule na samo četiri koša razlike na poluvremenu te čak i do samog izjednačenja oko 27. minute. Tada je prevagu donijela Ana Petrak sa jednim prodorom i dodatnim bacanjem, pa odmah zatim i tricom. To nam je vratilo vodstvo i sigurnost igre. U posljednjoj četvrtini Slovakinje pokušavaju zonom 3-2, ali tada je do izražaja došao naš odličan šut za tri poena te smo sa tri trice zaredom (Silov 2 i Skorić), nekoliko kontranapada i dobrom unutrašnjom igrom Josipe Pavić postigli čak 28 koševa za 10 minuta.”

Hrvatska danas igra još jednu utakmicu sa Slovakinjama u kojoj će trener Nemec ukazati priliku svim igračicama da igraju, isprobati još neke varijante i riješiti još neke od preostalih dvojbe oko konačne selekcije igračica za EP. Kadetska Hrvatska pripreme nastavlja u nedjelju odlaskom u Sloveniju na posljednje dvije prijateljske utakmice prije odlaska na EP.

“Nadamo se da će nam se tamo napokon pridružiti i ovaj tjedan ozlijeđena Klaudija Dobroslavić koja bi nam trebala donijeti još kvalitete i iskustva u igru. Za sada, s obzirom, na izostanak dvije ponajbolje igračice Lorene Molnar (stres fraktura stopala) i Klaudije Dobroslavić (udarac u lakat), mislim da smo odlično odradili dosadašnji dio priprema i rezultatski i po prikazanim igrama ekipe. S obzirom na težinu grupe na EP svjesni smo da ćemo morati i još bolje ako ne želimo u neizvjesnost borbe za opstanak u prvoj diviziji EP” – rekao nam je trener Nemec.

Foto: Kadetska reprezentacija Hrvatske 2014 / zenska-kosarka.com