Kadetkinje na EP: Na redu je domaćin Bugarska

Nakon jučer odlično odrađenog posla u utakmici protiv Grčke i prve pobjede na europskom prvenstvu za kadetkinje na istoku Bugarske (Varna i Albena) danas Hrvatska igra protiv domaćih košarkašica – Bugarske, koja je u oba kola poražena, najprije od Grčke pa potom i od Španjolske. Trenutno stanje u skupini A je:

  1. Španjolska  2  2  0  131:94 (+37)  4
  2. Hrvatska      2  1  1  122:95 (+27)  3
  3. Grčka            2  1  1   96:116 (-20)  3
  4. Bugarska      2  0  2   88:132 (-44)  2

Raspored današnjih utakmica trećeg kola u skupini:

  • Španjolska – Grčka  (13.45)
  • Bugarska – Hrvatska (18.15)

Realno je očekivati današnje pobjede Španjolske i Hrvatske i svaki drugi ishod bio bi prava senzacija. U takvom raspletu situacije u skupini, u drugi krug natjecanja (skupina E) plasirala bi se Španjolska sa 4 boda, Hrvatska bi prenijela 3, a Grčka 2. Kako se stvari odvijaju u skupini B, u drugom bi se krugu s Hrvatskom našle neporažena Rusija (4 boda), Turska i Latvija koje će danas u međusobnom susretu odlučiti tko će u skupini B biti drugi a tko treći.

– Današnju utakmicu, u kojoj naravno idemo na pobjedu, pokušat ćemo iskoristi i da barem malo odmarimo naše najbolje igračice, prvenstveno Dojkić i Slonjšak. Trebamo biti spremni za nastavak teških utakmica u drugom krugu gdje nas po dosad prikazanom vjerojatno čekaju Rusija, Turska i Latvija – rekao nam je trener hrvatskih kadetkinja Dean Nemec.

Foto: Tihana Stojsavljević u akciji / Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime