Kadetkinje Hrvatske u drugoj utakmici u Slovenj Gradecu uzvratile Slovenkama za poraz

U drugoj pripremnoj utakmici u Slovenj Gradecu kadetska Hrvatska je uzvratila vršnjakinjama iz Slovenije za poraz u prvoj 65:49. Ovog puta hrvatske su kadetkinje bile na visini zadaće i sa 23 koša razlike pobijedile Sloveniju.

Slovenija – Hrvatska 38:61 (8:19, 12:17, 12:21, 6:4)

  • Slovenija: Cvijanovic, Friskovec 4, Kroselj 6, Gabriel 2, Jesensek 7, Smid 5, Zoran, Kracan 3, Saric 2, Jamnik 2, Spoljar 2, Gorsic 5. Trener: Stojan Fink
  • Hrvatska: Lazić 2, Petrak, Šimunić 8, Mrdalj, Silov 5, Grizelj, Pavić 13, Tadić 3, Katavić 2, Skorić 11, Uzelac 2, Dobroslavić 17, Vreš. Trener. Dean Nemec

Prije odlaska na Europsko prvenstvo za kadetkinje, koje su u Mađarskoj igra od 31. srpnja do 10. kolovoza hrvatska kadetska reprezentacija u Slovenj Gradecu je odigrala posljednje dvije prijateljske utakmice. Bio je to povod za kraću analizu s trenerom te vrste Deanom Nemecom.

– Što se dogodilo u prvoj utakmici u kojoj su nas porazile Slovenke?

– U prvom susretu sa Slovenkama imali smo jedini zaista loš nastup tijekom ovih priprema i izgubili smo od ekipe koju smo dobili već dva puta prije desetak dana u Požegi. Nakon trodnevne pauze i puta do Slovenj Gradeca igračice su loše reagirale već na samom početku utakmice. Obrana je bila spora, neagresivna i bez energije. Dozvolili smo slovenskim vanjskim igračicama da se razigraju. Nije bilo pritiska na loptu i primili smo čak sedam trica i 65 koševa na kraju. Time smo potpuno izašli iz koncepta igre koji želimo i napadom nismo uspjeli nadoknaditi obrambene slabosti i loš pristup.

– U drugoj je utakmici sve izgledalo puno bolje?

– U drugoj utakmici, nakon što smo igračicama ukazali na pogreške, odmah od početka smo krenuli agresivno i snažno i već nakon prvog poluvremena imali smo prednost 36:20. U trećoj četvrtini to je naraslo u jednom trenutku i na više od 25 razlike. Napadački odlične su bile Dobroslavić, Šimunić i Skorić, a posebno je značajno 15 poena Josipe Pavić postignutih ispod koša sa centarske pozicije. Uz kapetanicu Josipu Silov tih pet igračica nositeljice su naše igre, ali pokazalo se da kad igramo kolektivno, sa gotovo svim igračicama, i kad tako uspjevamo održati jak trkački i obrambeni ritam i pritisak, da nam to donosi pobjede i dobre igre.

– I što kad pod sve podvučemo crtu? Jeste li zadovoljni?

– Osam pobjeda i samo dva poraza u pripremnom periodu lijep su uspjeh, ali računaju se službene utakmice, a na EP već u grupi čekaju nas protiv Španjolki, Mađarica i Srpkinja teže utakmice od bilo koje koju smo odigrali u pripremnom periodu. Jasno je, dakle, da ćemo za neku pobjedu u grupi na EP morati podići nivo igre u preostalom dijelu priprema. To neće biti lako, ali igračice treniraju zaista dobro i sa velikom željom i to će nam zajedništvo i rad biti prvenstveni oslonci za nastup na Europskom prvenstvu.

Foto: Kadetska Hrvatska / zenska-kosarka.com