Kadetkinje Hrvatske pobijedile Tursku

U okviru priprema za EP u Bugarskoj kadetska reprezentacija Hrvatske jučer je u Požegi odigrala prvu od tri prijateljske utakmice sa reprezentacijom Turske.

Hrvatska – Turska 61-54 (17-22, 20-11, 17-10, 7-11)

  • Hrvatska: Jordanić 1, Goleš 10, Slonjšak 20, Bilić, Stojsavljević 9, Belošević 10, Silov, Mijatović 1, Šimunić, Kelava 2, Doboroslavić 8, Trehub
  • Turska: Korkmaz 4, Yildizhan, Albayrak, Deniz 7, Kutlu 3, Kepeng 18, Uzun 9, Ari 3, Kurtulmus, Dalkiran, Avci 2, Guglu 8

Pripreme su kadetkinje započele 15.06. u Tuheljskim toplicama, te je ovo bila prva prijateljska utakmica u nizu od njih 16 koliko će ih kadetkinje odigrati do 01.08. i početka EP u Varni.

Izbornik Dean Nemec nam je prokomentirao utakmicu: “Utakmica je bila borbena, sa puno trke i agresije u obrani što smo i tražili u ovoj fazi priprema. Započeli smo loše sa čak 22 primljena koša u prvoj četvrtini. No, nakon što smo potom bolje posložili obranu i riješili probleme u skoku, koje nam je zadavala čak 202 cm visoka Turkinja Guglu, do poluvremena smo ostvarili prednost od 4 koša. U drugom dijelu prednost smo povećavali do 11 koševa na kraju treće četvrtine, te je održavali do kraja i konačnih 61-54.

Najbolja u Hrvatskoj bila je Iva Slonjšak sa 20 koševa, a dobro su je u napadačkoj igri pratile Iva Belošević i Dora Goleš, te Dobroslavić i Stojsavljević, koje su na kraju uz pomoć Kelave uspjela riješiti probleme u obrambenom skoku sa iznimno visokom igračicom Turske na poziciji centra. Turkinje su osim visine pokazale i iznimnu agresiju u obrani te puno trčanja i borbenosti što će sasvim sigurno i preostale dvije utakmice u ovom ciklusu učiniti neizvjesnima, ali i vrlo korisnim za nas u ovom dijelu priprema.

Treba reći i da smo utakmicu odigrali bez jedne od naših najbojih igračica Ivane Dojkić koja nije nastupila zbog ozljede sa kojom je već došla na pripreme. Vjerujemo da ćemo ozljedu uspjeti sanirati te da će nam se Ivana priključiti u nastavku priprema i utakmica.

Foto: Jučer rivalke, danas suigračice – Klaudija Dobroslavić (lijevo) i Anita Kelava (desno) važni su kotačići kadetske reprezentacije Hrvatske / Snimio: S. Spretnjak

 

 

4 KOMENTARI

  1. Nisam baš siguran da će se priključiti….koliko sam info Vreš je operirala slijepo crijevo…..a i Molnar osim školskih ima nekih zdravstvenih problema.

  2. Istina, Vreš će se teško stići priklučiti jer još ne trenira i najvjerojatnije propušta EP. Lorena rješava upalu uha, a vezano za školu – to uvijek mora biti na prvom mjestu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime