Kadetkinje Hrvatske pobijedile Bugarsku i plasirale se u drugi krug EP

Drugom uvjerljivom pobjedom u skupini, ovoga puta nad domaćim košarkašicama, Hrvatska se plasirala u drugi krug natjecanja, odnosno skupinu E. Tamo, gdje ih čekaju budući protivnici Rusija, Turska i Latvija,  idu zajedno sa Španjolskom i Grčkom. Prenose 3 boda i borit će se za što bolju poziciju na ljestvici drugog kruga kako bi u četvrtfinalu imali što lakšeg protivnika, mada su svi koji prođu za sportsko poštivanje i respekt.

Bugarska – Hrvatska  39:73 (6:25, 12:14, 10:16 11:18)

  • Bugarska: Geraskova 0, Nikolova 9, Radenkova 0, Hristova 0, Filipova 6, Nikolova 2, Mancheva 10, Natskina 8, Ilieva 2, Koleva 0, Petrova -, Petrova 2. Trener: Borislava Mandur
  • Hrvatska: Jordanić 0, Goleš 13, Slonjšak 15, Silov 5, Stojsavljević 12, Belošević 6, Dojkić -, Mijatović 4, Bašić 0, Kelava 12, Dobroslavić 0, Marić 6. Trener: Dean Nemec

Hrvatska je preko raspoloženih Ive Slonjšak i Anite Kelave serijom 11:0 otvorila utakmicu, a svoje prve koševe domaća reprezentacija postigla je tek nakon pet i pol munuta igre. Naše košarkašice  dominirale su u svim elementima košarkaške igre. Hrvatska je na koncu prvog poluvremena imala 7 skokova više (20-27), osam izgubljenih lopti manje, Hrvatska je “ukrala” čak 11 lopti u odnosu na dvije bugarske. Asistencije su osobito bile na strani hrvatskih košarkašica koje su u prve dvije četvrtine asistirale 11 puta, a Bugarke tek jednom.

I drugo poluvrijeme igralo se u istom stilu. Trener Dean Nemec dao je priliku svim igračicama i svaka od njih je na svoj način opravdala povjerenje. Na parket, kako je Nemec i planirao, nije samo izlazila Ivana Dojkić koju je odmarao za puno zahtjevnije utakmice koje Hrvatsku očekuju u drugom krugu u koji se plasirala. Ivu Slonjšak i Anitu Kelavu držao je u igri dok je bilo potrebno, a potom su sve ostale kadetkinje dobile priliku pokazati zašto su među dvanaest najboljih hrvatskih kadetkinja.

I u drugom poluvremenu Hrvatska je igrala kolektivno, imala čak 23 asistencije ukupno na utakmici, za 10 skokova bili bolji od Bugarske, bolji u oduzetim loptama (18-7), a jedino što smo “pogoršali” u odnosu na prvo poluvrijeme bio je broj izgubljenih lopti (Hrvatska 12, a Bugarska 8) u čemu je prednjačila Iva Belošević (6), na što treba pripaziti jer će kvalitetniji protivnici znati iskoristiti takve pogreške. Sve u svemu, apsolviran je još jedan protivnik, sve su igračice igrale i opravdale svoju minutažu. Slijedi drugi krug i novi protivnici.

Najbolja na današnjoj utakmici bila je Iva Slonjšak koja je bila blizu triple-double učinka. Za 24 minute igre postigla je 15 koševa, 9 asistencija i 6 skokova. Anita Kelava je za 12 minuta postigla 12 koševa i imala 5 skokova, a dvoznamenkaste učinke imale su Dora Goleš (13 koševa i 5 asistencija i Tihana Stojsavljević (12 koševa i 9 skokova).

Foto: Hrvatska se plasirala u drugi krug / Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime