Kadetkinje Hrvatske još dva puta pobijedile Tursku

Kadetkinje Hrvatske nakon pobjede u prvoj utakmice ostvarile su isti uspjeh i u slijedeća dva susreta sa vršnjakinjama iz Turske.

– U drugoj utakmici uključili smo i Ivanu Dojkić, kaže nam izbornik i prvi trener kadetske Hrvatske Dean Nemec,  koja nam je, kao što smo predviđali, prvenstveno podigla obrambenu agresiju, te omogućila veći broj laganih koševa iz kontranapada. Utakmica je poslužila za uigravanje napadačkih i obrambenih varijanti u kompletnom sastavu i na kraju smo ostvarili relativno laku pobjedu sa 65-56. Ipak nas je najviše razveselila treća utakmica u kojoj smo odmarali dotad najviše korištene igračice iz prve dvije utakmice, Slonjšak, Mijatović i Stojsavljević. Na kraju u toj je utakmice ostvarena najuvjerljivija pobjeda nad Turkinjama – 81:63. Krenuli smo sa 0:9, ali sve nakon toga bilo je u znaku Hrvatske. Igračice su se igrale košarke kako to treba i biti. Osjećale se sigurno na terenu i ugodno u svim zahtjevima koje smo pred njih postavili. Dokazali smo time sami sebi da imamo širinu u ovoj generaciji i da ne ovisimo niti o jednoj igračici, što je za reprezentativni nivo jako važno. Obrana se igrala kolektivno, vrlo agresivno i uporno što je rezultat donijelo u trećoj četvrtini koju smo dobili 29-13 i u potpunosti okrenuli utakmicu na svoju stranu. Ovog puta reprezentaciju su predvodile Anita Kelava sa 28 koševa i četiri trice zaredom u prvoj četvrtini, čime nas je vratila u utakmicu nakon 0:9 na početku te Ivana Dojkić sa 22 poena koje je postigla sa lakoćom uz ponovno odličan obrambeni učinak. No, najviše znači to da su se i sve ostale igračice uključile u dobru igru ovog dvojca i dale svoj veliki doprinos prvenstveno u obrambenom segmentu. Tako u nizu odličnih treba izdvojiti Jordanić, Dobroslavić, Goleš koje su na momente utakmicu činile i vrlo atraktivnom, gledljivom i kvalitetnom potvrdivši da smo u ciklus priprema za EP u kolovozu krenuli vrlo obećavajućim uvodnim utakmicama protiv na baš slabih kadetkinja Turske.

na koncu nam je nemec rekao da reprezentacija pripreme nastavlja u Velikoj sa još tri dana treninga, a u četvrtak se seli u Zagreb gdje će odigrati niz utakmica u sklopu Turnira pet gradova.

2. utakmica

Hrvatska – Turska 65:56 (16:11, 19:16, 17:10, 13:19)

  • Hrvatska: Jordanić, Goleš 6, Slonjšak 16, Bilić 3, Stojsavljavić 6, Belošević 5, Dojkić 10, Mijatović 8, Kukolja, Kelava 6, Dobroslavić 5, Trehub.
  • Turska: Korkmaz 11, Yildizhan, Albayrak, Deniz 10, Kutlu 5, Kepeng 12, Uzun 4, Ari 2, Kurtulmus 4, Dalkiran 2, Avci 3, Guglu 3

3. utakmica

Hrvatska – Turska 81:63 (26:26, 13:10,29:13, 13:14)

  • Hrvatska: Jordanić 6, Goleš 4, Silov 3, Bilić, Kukolja, Belošević, Dojkić 22, Bašić, Šimunić 5, Kelava 28, Dobroslavić 10, Trehub 3.
  • Turska: Korkmaz 4, Yildizha 2, Albayrak 4, Deniz 13, Kutlu 6, Kepeng 16, Uzun 6, Ari, Kurtulmus, Dalkiran, Avci 3, Guglu 9

Foto: Detalj s prijateljskih utakmica protiv Turske / Snimio: R.R. Slonjšak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime