Kadetkinje Hrvatske izgubile prijateljsku utakmicu od Mađarica

U drugoj prijateljskoj utakmici kadetkinje Hrvatske izgubile su od Mađarske prilično uvjerljivo u puno lošije odigranoj utakmici negoli dan ranije kad su pobjedile istog protivnika.

Hrvatska – Mađarska 56:75 (13:30, 12:18, 17:10 14:17)

  • Hrvatska: Lazić 2, Petrak 4, Šimunić 4, Mrdalj 8, Silov 10, Erjavec 2, Pavić 5, Tadic 3, Uzelac 2, Skorić 11, Grizelj, Katavić 1, Vreš 4
  • Mađarska: Czukor 8, Torok 9, Pusztai 14, Doktor, Foitl 7, Meresz 10, Szeli, Gerezen 16, Lelik 9, Herman, Radocz 2, Liska, Angyal

Kadetkinje Hrvatske katastrofalno su otvorile utakmicu protiv Mađarica. Trener Dean Nemec ovako je vidio ovu utakmicu: “U prvoj četvrtini primili smo 30 koševa što je nedopustivo. Ukazivali smo igračicama da će Mađarice, nakon poraza dan ranije, sigurno krenuti puno odlučnije i agresivnije, što se i dogodilo, no s naše strane nije bilo nikakvog odgovora. U prvih deset minuta samo iz kontranapada smo primili više od polovice koševa. Nismo znali odgovoriti na obrambenu agresiju protivnica, koje su kažnjavale svaku našu napadačku poglešku kontranapadom, koji nismo branili na odgovarajući način. Probali smo neko vrijeme igrati i sa dva visoka centra, ali niti to se nije pokazalo osobito dobrim rješenjem.

Tek nakon poluvremena i razgovora u svlačionici uspjeli smo uspostaviti ravnotežu na terenu, te smo treću četvrtinu, kao i cijelo drugo poluvrijeme riješili u svoju korist. U 35. minuti došli smo čak do 11 razlike, ali više od toga nije se moglo nakon uvodnog šoka i 30 primljenih koševa za 10 minuta. Danas i sutra igramo sa Slovačkom, koja je jučer izgubila od Mađarske desetak razlike, te tim susretima završavamo prvi dio priprema za EP koje se nastavljaju u ponedjeljak u Slovenj Gradecu utakmicama sa Slovenijom – rekao nam je Nemec.

Foto: Ovog puta najefikasnija je bila Vodičanka Lucija Skorić / kzs