Kadetkinjama iz Virja brončana medalja

“Djevojke sa sela”, kako popularno zovu ekipu Podravac iz Virja, osvojile su 3. mjesto i brončanu kolajnu na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje. One su jutros bile bolje od svojih vršnjakinja iz Vodica rezultatom 59:50.

Podravac – Vodice  59:50 (14:14, 23:15, 12:7, 10:14)

 • Podravac: Senjan 1, V.Šimunić 22, Begić 7, Ilić 11, Molnar 11, Križić 7, Vinković 0, Hrastić 0, Brezak 0, Farkaš -, Kapitanić -, Pandur -. Trener: Ivica Molnar
 • Vodice: Mišura 4, Tarle 6, Mrdalj 8, Silov 19, Juričev Grgin 6, Ivas 2, Mrkonjić 0, Goreta 0, Skorić 3, Mihić 0, Bumber 2, Bašić -. Trener: Bore Vuković

Bila je to utakmica dva izjednačena protivnika i isključivo zbog toga bila interesantna od početka do kraja. Premda su mnogi na “internim kladionicama” davali znatnu prednost ekipi Podravca i mislili kako će bez većih problema dobiti Vodice, morale su uložiti puno više truda i angažiranosti da bi ih pobijedile.

Igralo se brzo i dinamično, prva četvrtina izjednačena, u drugoj se Podravac uspijeva rezultatski odlijepiti, ali se Vodičanke nisu predavale do kraja. Ipak, bez većeg iskustva na završnim natjecanjima i s mladom ekipom nisu uspjele napraviti preokret mada su se trudile i zadnju četvrtinu dobile sa 14:10. Prednost što su je kadetkinje Podravca napravile u drugoj i trećoj četvrtini (23:15 i 12:7) bila je nedostižna.

U redovima Podravca svojom igrom su se istaknule Lorena Molnar s double-double učinkom – 11 koševa i 17 skokova, V. Šimunić je bila najbolji strijelac sa 22 koša, te Iva Ilić i Molnar sa po 11 koševa. Kod Vodica je bila najbolja Josipa Silov sa 19 postignutih koševa.

Foto: Kadetkinje Podravca su treće u Hrvatskoj/ Snimio: S.Spretnjak

4 KOMENTARI

 1. Čestitke Djevojkama sa sela na očekivano osvojenoj bronci!Čestitke i Vodicama na plasmanu na završnicu.Na temelju jučer viđenog bolje od toga ipak ne mogu.Pogotovo ne kad najbolja im igračica ima takve brojke kakve je imala jučer i danas.
  A sada finale!Majka svih finala ženskih mlađe uzrasnih kategorija…..

 2. Svaka čast ekipi Podravca i treneru Molnaru na izvanrednom uspjehu!!! Treća ekipa u Hr. Da bi shvatili kakav je to uspjeh, evo malo brojki. Virje je selo sa oko 3500 stavovnika ukupno. Toliko ima stanovnika prosječni Zagrebački kvart. Osnovna škola ima oko 400-tinjak đaka ukupno. Iz tako male sredine, najviše zahvaljujući treneru Molnaru, dolazi treća ekipa kadetskog prvenstva Hr. Da Vam napišem koliki je godišnji proračun kluba (sve ženske kategorije) – umrli bi od smijeha. Tko znade koliko je koštala garnitura dresova sa nadmanjicama i trenirkama ekipe NZ za finale, neka to pomnoži sa tri i dobiti će cifru koja je skoro iznos godišnjeg proračuna ekipe Podravca (napominjem to je iznos za ženske selekcije tog kluba sa svom opremom, putovanjima – svi troškovi). “Male” sredine se konstantno podcjenjuju (isto je i sa Vodicama), a oni konstantno proizvode igračice kao na tekućoj traci. Lako je kada imaš financije kao “neki”.

 3. Ne spadam u one koji na bilo koji način podcjenjuju “male,a tako velike sredine” kao što su Podravac,Brod na Savi,Vodice,Pešćenica-Žitnjak (ili kak buju se već zvali od nove sezone)….ima još takvih klubova…..da su oni koji imaju lovu “pametni” svak bi pod svoje uzeo jednog “malog”….
  …..a kaj se dresova,nadmajica i trenirki NZ tiče (predpostavljam da se misli na mlađe uzraste)…..nisu skupi……pogotovo kad se za izradu i plaćanje istih jave sponzori:-))

 4. Možda se nisam spretno izrazio sa usporedbom dresova NZ, ali ovdje je poanta u uspjehu sa malo love. Naravno, nije NZ kriv što pronađe sponzora, dapače. Sportsko društvo Podravac ima više “članova”, nogomet, muška košarka, ženska košarka pa i ono malo sponzora ode na druge članove društva. Konkretno, ženska košarka nema svojeg sponzora i ne naplačuje se članarina za treniranje i igranje. Treneri su volonteri bez novčane naknade.

  P.S. Pešćenica-Žitnjak je od jeseni Folka-Borovje iz istog razloga, gratska četvrt nije dala niti lipe na osnovu imena kluna. Niti lipe! Največi sponzori smo mi, roditelji. Članarina za dva djeteta, vožnja na treninge i utakmice (benzin nije baš jeftin), kupnja opreme, ali nije mi žao. Bolje da su mi cure u dvorani, nego na ulici ili ispreg PC-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime