Jutros mlađe kadetkinje Hrvatske pobijedile Izraelke

U duroj utakmici na međunarodnom turniru za mlađe kladetkinje (U14) Slovenia Ball u Slovenj Gradecu  reprezentacija Hrvatske već je u prve dvije četvrtine istovjetnim rezultatom 18:10 riješila pitanje pobjednica u prvom današnjem ogledu protiv Izraelki.

Hrvatska – Izrael  58:39 (18:10, 18:10, 13:11, 9:8)

  • Hrvatska: Anđela Katavić 8, Karla Erjavec 5, Anet Mrdalj 3, Matea Tadić 2, Nina Gnjidić, Lana Tepeš 5, Mihaela Lazić 7, Lorena Mihić 7, Lucija Skorić 5, Josipa Pavić 12, Tonia Uzelac 2, Karla Vreš 2. Trener: Ivica Molnar
  • Izrael: Shir Scoti Tirosh 0, Dor Saar 9, Tamar Engel 0, Lior Bacaner, Yael shir Stolerman 4, May Malkin 2, Meytal Mazal Melamed 4, Shirel Berman 7, Shely Sirkis 2, Ayala Goldman 4, Rotem Haviv 0, Anna Schepovalov 7.

Ono što je zanimljivo za prvo poluvrijeme ove utakmice jest činjenica da su mlađe kadetkinje Hrvatske napravile samo 4 prekršaja (Tepeš 3 i Tadić 1), a Izraelke 25. Tri su košarkašice, Mihaela Lazić, Lorena Mihić i Josipa Pavić u prvom poluvremenu postigle po 7 koševa, a Anđela Katavić 6. Mada su Izraelke povele na početku utakmice, košarkašice Hrvatske su brzo stvari stavile na svoje mjesto i angažiranom igrom pokazale tko je “gazda na parketu”.

Na koncu s nešto manjom razlikom Hrvatska je dobila u druge dvije četvrtine. Trener Molnar svima je povjerio minutažu sa željom da razigra sve mlađe kadetkinje, a na današnjoj utakmici protiv Izraela posebno je bila razigrana Josipa Pavić s double-double učinkom (13 skokova i 12 koševa).

Popodne, u 17.30 sati, Hrvatska igra drugu utakmicu danas i to protiv Mađarske.

Foto: Zadovoljne mlađe kadetkinje Hrvatske nakon pobjede nad Izraelom / Snimio KZS / Aljaž Močnik

1 KOMENTAR

  1. Danas će biti pravi test protiv odličnih Mađarica, šteta je samo što naše cure imaju puno manje odmora od svojih protivnica, no što je tu je, znam da će ostaviti srce na parketu, a to možda u ovom trenutku i jest najvažnije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime