Juniorska reprezentativka Josipa Jurič u Trešnjevci

Juniorska reprezentativka Hrvatske Josipa Jurič, koja je ovog ljeta branila boje U18 Hrvatske na Europskom prvenstvu A Divizije u Sarajevu, potpisala je za zagrebačku Trešnjevku 2009.  Košarku je započela igrati u rodnom Livnu,  a ova 195 cm visoka igračica, rođena 16. svibnja 2001. godine, prošlu je sezonu igrala u talijanskom drugoligašu Medoc Forliju.

Na spomenutom Europskom prvenstvu prosječno je za 20 minuta igre u šest utakmica postizala 5.3 koša, imala 5 skokova i 0.7 asistencija. Ekskluzivno za ŽK svoj povratak iz Italije u Hrvatsku, iz Medoc Forlija u Trešnjevku 2009, prokomentirala je Josipa Jurič:

– Moj prelazak u novi klub za mene znači još jedno novo iskustvo, Trešnjevka je klub koji je na dobrom glasu u cijeloj Hrvatskoj, nadam se dobrom radu, uz dobar rad naravno dolazi i napredak koji je uz trenera Nemeca, po mom mišljenju, zagarantiran. To je jedan od razloga zašto sam se odlučila baš za Trešnjevku.  Za Italiju mogu reći da je bila dobro iskustvo, kako u igračkom smislu tako i u svemu ostalom, ali smatram da ću biti sretnija u svojoj državi.

Tihomir Begić

Foto: Josipa Jurič na utakmici protiv Belgije u Skenderiji / fiba.basketnall.com