Juniorke Trešnjevke deveti put zaredom prvakinje Hrvatske

Završni turnir Prvenstva Hrvatske za juniorke igrao se prošlog vikenda u Rijeci. Juniorke Trešnjevka 2009 deveti put zaredom prvakinje su Hrvatske koje su u finalu pobijedile domaći FSV. Broncom su se okitile juniorke Košarkaške akademije “Žana Lelas” pobjedom nad Brodom na Savi.

KAŽL – Brod na Savi 86:42 (17:13, 20:6, 26:12, 23:9) – UTAKMICA ZA 3. MJESTO

  • KAŽL: Strilić 18, Turčinov, Jakšić, Milković J. 7 , Bešlić 1, Dominović, Bilić, Ljubos 16, Božan 24, Milković L. 6.
  • Brod na Savi: Rimarčuk 10, Blažević 2, Fonović 6, Safundžić, Princip 5, Kavka, Ilakovac 9, Oroz 3, Kurdija, Matanović 7
  • Rade Anita, trenerica KAŽL-a: “Čestitam svim sudionicima na plasmanu na FF i na fer i korektnoj igri. Posebno čestitam našim igračicama na osvojenom trećem mjestu, iako smo igrali sa samo dvije prave juniorke. Osvojili smo tri medalje u tri različite kategorije. Ovo je zaista bila teška sezona, zato su ove  medalje još i vrijednije. Veliko bravo za sve.”
  • Rimarčuk Dražen, trener Broda na Savi: “Nakon jučerašnjeg poraza i ozljede naše glavne igračice Nike Kurdije, danas jednostavno nismo imali svježine niti načina da zaustavimo izvarednu Petru Božan. Imali smo veliki problem skoka i tako reći sa skraćenom rotacijom nismo bili u mogućnosti pružiti znatniji otpor ekipi KAŽL-a. Još jednom čestitke ekipi KAŽL-a na osvojenom trećem mjestu.” 
Trešnjeva 2009 – FSV  79:69 (30:17, 14:22, 24:13, 11:17) – FINALE
  • Trešnjevka 2009: Brtan 4, Jurković, Nejašmić 12, Rodek 18, Stabile, Bilić, Muhl 21, Bačevina, Banović 16, Valčić, Laljek, Deidda 8.
  • FSV: Perković, Vidović, Stanić 1, Jurčić 7, Soldo, Brandić 15, Peričić 12, Krajina 15, Pršo, Škare 19, Rajnović, Šporčić
  • Dean Nemec, trener Trešnjevke: “Čestitam svojim igračicama na osvojenom prvenstvu države koji nam je i bio cilj i njega smo ostvarili. Malo smo šeprtljavo igrali ovu utakmicu. moglo je to biti i uvjerljivije i bolje te smo mogli ostaviti malo bolji dojam, ali bilo je teško igrati 30 minuta na zonu 3-2 bez centra i tu nam je definitivno nedostajala Žaja pod košem s kojom bi to sasvim sigurno lakše rješavali. Ali i na ovaj način je bilo dobro. Odradili smo obrambeno većinu zadataka koje smo si postavili. Nika Rodek je dominirala, povukla cijelu ekipu u agresiju i uspjeli smo riješiti utakmicu na zadovoljstvo. Bio je jedan loš period na kraju prvog poluvremena gdje smo otišli možda u koju rotaciju previše, ali na kraju je sve dobro završilo. Zahvaljujem se FSV-u na korektnoj fer borbi. mislim da su i oni igrali dobru utakmicu i da su finale učinili zanimljivijim i neizvjesnijim.”
  • Igor Prtorić, trener FSV-a: “Čestitke ekipi Trešnjevke na zasluženom osvojenom prvenstvu. Čestitke i mojoj ekipi koje su pokazale karakter te dvaput se vraćale u utakmicu. Za nas je ovo srebro zlatnog sjaja.”
Juniorke FSV-a, viceprvakinje Hrvatske u sezoni 2021/2022 – fotofsv
                                                                                                     ŽENSKA KOŠARKA 
Foto: Juniorke Trešnjevke 2009, deveti put zaredom prvakinje Hrvatske/fsv