Juniorke otputovale u Matosinhos u Portugal na Europsko prvenstvo

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija Hrvatske u četvrtak će, 17. srpnja, započeti natjecanje na Europskom prvenstvu za juniorke (U-18) u portugalskom gradu Matosinhosu. Odmah na startu sastat će se s prvim favoritkinjama prvenstva, reprezentacijom Španjolske, koje i brane naslov prvakinja Europe što su ga lani osvojile u Hrvatskoj (Vukovar i Vinkovci). Da podsjetimo Hrvatska se nalazi u skupini C u kojoj su, osim Španjolske, još Poljska i Nizozemska.

Juniorsku reprezentaciju Hrvatske čine: Lana Rački, Dora Goleš, Iva Ilić, Iva Slonjšak, Klaudija Periša, Antonija Božić, Anita Kelava, Tihana Stojsavljević, Ena Miličević, Andrea Marić, Marija Šolić i Patricija Bura. Trener juniorske reprezentacije Hrvatske je Goran Šućurović, a njegov pomoćnik Tomislav Perković. Prije odlaska trener Šućurović je na naše pitanje kakbve su ambicije juniorske Hrvatske izjavio:

– Što se tiče očekivanja, prvi i osnovni i najvažniji cilj je sačuvati status u A diviziji, te pokušati se plasirati među osam najboljih ekipa i time izboriti četvrtfinalnu utakmicu. Grupa u kojoj se nalazimo teška je i zahtjevna gdje je Španjolska izraziti favorit, a Nizozemska, Poljska i mi tražit ćemo prolaz u međusobnim utakmicama.

Foto: Juniorska reprezentacija Hrvatske 2014. godine / zenska-kosarka.com