Juniorke opet poražene od Francuske

Bila je to zadnja pripremna prijateljska utakmica juniorske Hrvatske uoči početka Europskog prvenstva U18. Sinoć su je naše juniorke u u  dvorani Ekonomske i trgovačke škole ”Ivan Domac” u Vinkovcima, gdje će ekipe skupina A i B igrati sve službene utakmice prvog kruga, odigrale protiv Francuske i na koncu izgubile 26:62.

Hrvatska – Francuska 26:62 (10:12, 8:15, 8:16, 0:19)

  • Hrvatska: Jurjević, Butina, Mršić, Rački 4, Matijević 8, Chiabov, Periša 2, Miličević, Pleš, Pračuk 4, Sarjanović 2, Bura 6. Trener: Braslav Turić
  • Francuska: Morateur 4, Johannes 6, Elenga, Milapie 6, Limousain 2, Tabdi 4, Devillers 4, Cirgaue 10, Dambach 10, Mane 4, Millavet 8, Turnel 4. Trener: Arnaud Guppillotte

I ova prijateljska utakmica nagovijestila je da sa europskog prvenstva za juniorke, mada se igra pred domaćom publikom,  moramo biti spremni očekivati možda najskromnije rezultate u posljednjih nekoliko godina.  Zapravo, očuvanje statusa A Divizije bio bi veliki uspjeh ekipe koju vodi trenerski tandem Braslav Turić i Goran Šućurović. Prva četvrtina je bila dosta dobra – igralo se ravnopravno, ali kako je utakmica odmicala kraju, dominantna Francuska je podizala rezultat da bi na koncu završilo na minus 36. Posebno zabrinjavajuća bila je četvrta četvrtina u kojoj naše juniorke nisu uspjele zabiti niti koš dok su ih Francuskinje dale 19. No, vjerujmo da će sve to puno bolje izgledati na službenim utakmicama koje uskoro slijede tim više što Francuska spada u sam vrh europske juniorske košarke.

– Sve karte moramo baciti na drugi susret protiv Engleske u skupini, te preko te utakmice pokušati izboriti drugi krug. Ulaskom u drugu skupinu, dolaze nam reprezentacije s kojima se možemo nositi, prije svega ekipa Turske koju smo već dobili na ovim pripremama. Ako uđemo u drugi krug imamo šanse koje ćemo znati iskoristiti – rekao je trener Turić.

Podsjetimo da je na samoim startu Šibenčanka Ivana Dujić otkazala nastup, da se potom ozljedila Martina Čubrić, koja je bila važan kotačić juniorske reprezentacije, i na koncu Antonija Božić zbog zdravstvenih problema.

Foto: Juniorska reprezentacija Hrvatske na EP 2013. / Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime