Juniorke Hrvatske u opet neizvjesnoj završnici poražene od Izraelki

Najgore od svega jest ako se ništa ne nauči iz prethodno učinjenih pogrešaka! A reprezentativke juniorske Hrvatske, osim što kvalitetom nisu bile na razini igre kakvu su pokazale protiv Rusije, protiv Izraela napravile su u samom finišu, kad je opet jedna lopta odlučivala tko će dobiti utakmicu, sličnu pogrešku kao i jučer. I poražene su. I opet sa dva koša razlike. I opet su sebi otežale posao jer sada moraju dobiti dvije utakmice da bi Hrvatska ostala u najboljoj europskoj diviziji. Sad se bore za plasman od 13. do 16. mjesta. Tri ekipe ispadaju iz A u B Diviziju i jasno je da se moraju pobijediti obje preostale utakmice. U protivnom Hrvatska juniorska reprezentacija seli u B Diviziju gdje nam se nalaze i mlada reprezentacija ali i kadetska.

Hrvatska – Izrael 56:58 (14:12, 11:17, 18:18, 13:11)

  • Hrvatska: Vukšić 5, Poljac 0, Bilić 0, Haklička 0, Savić 11, Muhl 20,  G.Grizelj 0,  Mandić 7, Bošnjak 10, P.Jurić -, J.Jurič 3, Ćurić -.
  • Izrael: Hagag,4 Simionovich 3, Brener 0, Karsh 6, Shimshi 3,  Jaoussy 0, Garzon 7, Zipel 14,  Sless 10,  Eisner 11,  Amar -, Nesher 0

Jednu minutu i jednu sekundu do kraja bilo je neriješeno 56:56 i onda je Gili Eisner pogodila jedno slobodno bacanje i dovela Izrael u vodstvo 57:56. Nika Muhl je 38 sekundi prije kraja pokušala tricom ali nije uspjela, a Marta Savić 14 sekundi prije kraja utakmice pravi prekršaj nad Daniel Karsh koja iz slobodnih pogađa samo jedno i Izrael dovodi do vodstva 58:56. Trinaest sekundi prije kraja Marta Savić pravi obrambeni skok poslije promašaja drugog slobodnog od strane Karsh i kreće naš napad za koji je ostalo još 12 sekundi. I umjesto da ga sustavno privedu kraju, Mia Vukšić 4 sekunde prije kraja brzopleto i iz vrlo teške pozicije šutira tricu prema košu i naravno – promašuje. Pogađa obruč, Gaya Sless je uhvatila loptu i Izraelke su se započele radovati što su uspjele i za dogodine očuvati status u europskoj A Diviziji. Hrvatska i te kako opasno visi nad B Divizijom.

Foto: Još jednom su naše juniorke pognute glave napustile sportsku dvoranu “Mirza Delibašić” u Sarajevu / fiba.basketball,com