Juniorke Hrvatske poražene u posljednjoj četvrtini od Mađarske

U trećoj i zadnjoj utakmici u skupini Hrrvatska je nes(p)retno izgubila od Mađarske. Nekoliko loših dodavanja pred kraj utakmice, kad se rezultatski prelamala, stajali su Hrvatsku poraza koja je sve do tada bila uglavnom u vodstvu i prve tri četvrtine riješila u svoju korist.

Hrvatska – Mađarska 66:73 (1211, 16:15, 22:16, 16:31)

  • Hrvatska: D. Grizelj 4, V.Šimunić 5, Tadić 5, Silov 20, Molnar 10, Pavić 2, Štirjan 2, Uzelac -,. Skorić 11, M.Galić 5, Nimac -, Erjavec 2. Trener: Đuro Simon, pomoćni trener: Dean Nemec
  • MađarskaStuder -, Pusztai 9, Lelik 13,  Boros 0, Gereben 4, Liska -, Juhasz 24, Angyal 0, Kanyasi 11, Karagitis 0, Torok 10, Meresz 2. Trener: Judit Balogh, pomoćni treneri: Laszlo Cziczás i Dalma Ivanyi.

Bila je to tvrda utakmica u koju su odlično ušle naše juniorke i povele rezultatom 8:0. Prvi koš Mađarska je postigla tek na isteku pete minute. Sredinom druge četvrtine Mađarska je prvi put došla u vodstvo 17:16, ali je Hrvatska opet došla do prednosti koju je znala vješto čuvati i čak povećavati sve do posljednje dionice utakmice u kojoj Mađarice osam minuta prije kraja preuzimaju vodstvo i ne ispuštaju ga do kraja. Najbolja u Hrvatskoj Josipa Silov sa 20 koševa, a kod Mađarske Dorka Kata Juhasz sa 24 koša.

Danas (srijeda, 27. srpnja) Hrvatska igra utakmicu protiv Belgije u 13.30 sati. Da bi se plasirala u četvrtfinale, utakmicu mora dobiti. Eventualna pobjeda donijela bi joj Latviju ili Izrael u četvrtfinalu. U slučaju poraza Hrvatska bi igrala za plasman od 9. do 16. mjesta s poraženim iz utakmice Latvija – Izrael.

Foto: Josipa Silov bila je najbolja u redovima Hrvatske / fibaeurope.com