Juniorke Hrvatske devete u Europi

Hrvatske juniorke danas su utakmicom za deveto mjesto protiv Litve izborile pobjedu. Time su osigurale deveto mjesto u Europi od ukupno šesnaest reprezentacija koliko ih je sudjelovalo na Europskom prvenstvu U18 u Celju.

Hrvatska – Litva  71:55 (18:19, 16:10, 21:14, 16:12)

  • Hrvatska: Brnas 0, Belošević -, Slonjšak 14, Silov 5, Erjavec -, Šimunić 3, Dojkić 32, Stojsavljević 5, Skorić 2, Kelava 6, Nimac 2, Trehub 2.
  • Litva: Slavickaite 2, Meskonyté 8, Zukaité 0, Berenyte 0, Aidukaite 8, Bobinaite 5, Petrenaite 5, Jurciute 9, Juskaite 15, Strimaityte 3, Gudelionyte 0, Knyzaite 0.

Pobjeda je apsolutno zaslužena. Hrvatska je cijelu utakmicu bila u prednosti, a kao i u većini utakmica naše reprezentacije na ovom prvenstvu najbolje su bile Ivana Dojkić i Iva Slonjšak. Dojkić je bila iznimno realizatorski raspoložena i ubacila je 32 koša, a Iva Slonjšak je još jedina naša košarkašica sa dvoznamenkastom realizacijom. Postigla je 14 koševa. Je li deveto mjesto uspjeh ili ne? Za one koji su očekivali više, a to je barem četvrtfinale, deveto mjesto nije uspjeh. No želje su jedno, stvarnost drugo. Kad se uzmu u obzir sve okolnosti deveto mjesto Hrvatske je hrvatska juniorska realnost. Za više treba puno više!

Od individualnih postignuća treba istaknuti da je Ivana Dojkić, zajedno sa Španjolkom Angelom Salvadores, najefikasnija juniorka Europskog prvenstva sa 20 koševa po utakmici. Na četvrtom mjestu sa 18.7 koševa po utakmici je Iva Slonjšak.

Foto: Ivana Dojkić i danas superefikasna – 32 koša / fibaeurope.com