Juniorke danas protiv Španjolske, kadetkinje sutra protiv Rusije

Naši porazi su naša realnost, oni su sastavni dio sporta, ali oni znaju biti i korisni ako se iz njih izvuku pouke. Pouke u smislu da mnogo više treba raditi na individualnom planu, i na osobnom košarkaškom usavršavanju svakog pojedinca ali i njegovoj psihološkoj strani i spremnosti da se u ključnim trenucima preuzme odgovornost za ekipu i rezultat. Da treba biti odlučan i da se u konačnici broje koševi te da treba igrati na koš, a ne bespotrebno kombinirati oko reketa i trošiti dragocjene sekunde. Evo kako izgleda kadetska ljestvica nakon završetka grupne faze natjecanja:ljestvica

U grupnoj smo fazi, kako vidite na gornjoj ljestvici, osvojili treće mjesto. Dolaze nove utakmice i novi protivnici s kojima, objektivno, naše ni kadetkinje ni juniorke nemaju što tražiti. Juniorke danas idu na Španjolsku, aktualne viceprvakinje Europe, a kadetkinje sutra na Rusiju. Međutim, bez obzira koliko su naši protivnici realno jači od nas, te utakmice su istodobno velika prilika za sve naše košarkašice da protiv najjačih pokažu najbolje od sebe – sve što znaju i mogu. Treba odigrati maksimalno požrtvovno i odgovorno pa što bude. Spomenimo da su naše kadetkinje u povijesti europskih prvenstava protiv Rusije igrale deset puta i samo smo ih jednom pobijedili u Grčkoj 2010. godine 73:67. (Pačkovski 23 koša i 5 asistencija, Džankić 17 koševa i 8 skokova i Begić 11 koševa, 8 skokova i 5 asistencija).  Kasnije smo u finalu od te iste Rusije izgubili jer je Lana Pačkovski, koja je bila izabrana u najbolju petorku A Divizije kadetskog prvenstva 2010, bila ozljeđena što je bio veliki hendikep za tu kadetsku reprezentaciju koju je upravo vodio Željko Ciglar.

Juniorke danas u 17.30 sati igraju posljednju utakmicu u grupnoj fazi prvenstva. Protivnik je Španjolska. Imajući u vidu da smo izgubili prve dvije utakmice od Srbije i Švedske, i nakon ove utakmice bit ćemo posljednji u skupini te ćemo kao takvi ići na prvoplasiranu ekipu B skupine a to je vrlo jaka i ambiciozna ekipa domaćina Mađarske koja ne skriva želje da se popne na najviše postolje. Dalje nećemo, vidjet ćemo što će se događati posljednjeg dana natjecanja po skupinama. Utakmicu naših juniorki protiv Španjolske možete gledati izravno na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=tvVEsb9tc8M

Foto: navijači juniorske Hrvatske u Sopronu / fiba.com