Jovana Mandić iz Španjolske seli u Italiju

“Radujem se povratku u Italiju. Prvo iskustvo tamo trajalo je svega 4 mjeseca jer sam sa ekipom Umbertide bila samo drugi dio sezone. Tako da vjerujem će ovaj put biti bolje. Sarcedo je ekipa koja igra u grupi Sjever gdje je, koliko sam čula, konkurencija puno bolja nego na Jugu. Njihov trener je ujedno i pomoćni trener u A1 ekipi Schio tako da ćemo često trenirati tamo. Očekujem da će mi treninzi sa najboljom ekipom u Italiji, i ujedno sudionikom EuroLige, puno pomoći u daljem napretku” ekskluzivno je za naš portal izjavila Jovana Mandić (194-C-92) koja će karijeru nastaviti u redovima talijanskog drugoligaša Basket Sarcedo.
Proteklu sezonu provela je u Španjolskoj LF2 ligi gdje je igrala za ISE CB Almeriu.  Upisala je 21 nastup i ostvarivala učinak od 4.8 koševa, 4.3 skokova, 0.3 asistencija i 0.5 blokada po susretu.

U dosadašnjoj karijeri igrala je u niz zemalja i klubova po Europi i svijetu. Košarku je igrala  u Americi (“The Rock School”, University of North Carolina Wilmington, Nicholls State University), Španjolskoj (Baloncesto Batalyaws, ASAC Comunicaciones Adba Aviles, ISE CB Almeria). Argentini (Atletico Penarol), Njemačkoj (ChemCats Chemnitz), Italiji (PF Umbertide) i Mađarskoj (Elte Beac Ujbuda), dok je u Hrvatskoj igrala za ŽKK Pulu.

Bila je članica juniorske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu divizije B 2010. godine u Rumunjskoj.(5. mjesto)

Foto: Jovana Mandić(7)

Krešimir Dabić