Josipa Silov: Znamo da nas čeka najteža utakmica do sada

Nakon što su propustili veliku priliku pobijediti u Skenderiji i ovjenčati se naslovom prvakinja Bosne i Hercegovine, košarkašice sarajevskog Play Offa danas će u majstorici  imati puno teži zadatak ostvariti eventualnu pobjedu i popeti se na najviše postolje ženske bosanskohercegovačkem košarke. Isti cilj imaju i košarkašice Orlova – obraniti naslov prvakinja BiH na svom parketu.

Podsjetimo, u četvrtoj utakmici finalne serije, Play Off je u sarajevskoj Skenderiji poražen od ekipe Orlova 59:60. Kod rezultata 58:57 za Orlove 20 sekundi prije kraja utakmice dosuđena je nesportska osobna pogreška nad Josipom Silov koja pogađa oba slobodna bacanja. Sljedeći napad Play Off nije realizirao, a potom je Tamara Rajić 1.4 sekunde prije kraja pogodila za 59:60. Nakon time out-a Play Offa, Nikolina Džebo je imala šut za pobjedu, ali je promašila. U ovoj četvrtoj utakmici najefikasnije u ekipi Play Offa su bile Nikolina Džebo sa 23 poena, Samantha Roscoe je ostvarila double-double učinak od 12 poena i 10 skokova, a Josipa Silov je postigla 9 poena.

Trenutni omjer u finalnoj seriji je 2:2 i večeras će BiH dobiti nove prvakinje u ženskoj košarci – stare Orlove ili nove Play Off. Majstorica se igra večeras (11. svibnja) u Banjoj Luci sa početkom u 19 sati.
Josipa Silov, košarkašica Play Offa: “U nedjelju smo se malo odmorili, a u ponedjeljak odradili prvi trening. Atmosfera nikad nije bila bolja. Maksimalno smo spremne i znamo da nas čeka najteža utakmica do sada. Obećavamo vam da ćemo dati 300 posto da titulu vratimo u Sarajevo! Neka bolji pobjedi, a mi smo optimisti.”
ŽENSKA KOŠARKA
Foto: Josipa Silov/ŽKK Play Off