Josipa Silov u finalu sa sarajevskim Play Offom protiv Orlova

Josipa Silov (Play Off)

Josipa Silov ne može bez košarke. Čim je završila sezonu u Češkoj (tamo je igrala za Ostravu), pristupila je sarajevskoj ekipi Play Off koja je izborila finale prvenstva Bosne i Hercegovine. U finalu ih čekaju aktualne prvakinje, košarkašice Orlova iz Banje Luke. Bio je to povod za jedan blitz razgovor s njom. Najprije nas je interesiralo je li zadovoljna svojom sezonom u Češkoj?

  • Jako sam zadovoljna sezonom u Češkoj. Mislim da sam napravila veliki iskorak i dokazala sama sebi da mogu puno više, nego samo šutirati. Trenerica je od početka sezone imala veliko povjerenje u mene i to mi je bilo najpotrebnije.

Kako je došlo do angažmana u Play Offu?

  • Dovoljan je bio samo jedan poziv, jer već od prije imam dobra poznanstva u Play Offu.

Što očekujete od finala u prvenstvu BiH? Orlovi su aktualni prvaci BiH i neće biti ni malo lako s njima?

  • Orlovi su ekipa koja je već dugo godina na okupu i to je njihova najveća prednost. Ove godine su osvojili i broncu u Wabi i time potvrdili svoju kvalitetu. Mislim da će to biti jedno jako zanimljivo finale, jer smatram da smo dosta izjednačene ekipe.

Jesi li zadovoljna svojom realizacijom u Play Ofu? Čini se da si naštimala svoje nišanske sprave za tricu?

  • Zasad sam zadovoljna, ali tek sad dolazi najbitniji dio. Nišanske sprave su još uvijek u fazi naštimavanja i nadam se da će me poslužiti kad bude najpotrebnije.

Kažimo da su košarkašice  banjolučkih Orlova u polufinalu eliminirale Lavove iz Brčkog, a Play Off RMU Banoviće nakon velike drame i produžetaka. Josipa Silov je u tom susretu postigla 17 poena. Prva utakmica finala Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice između Orlova i Play Offa igra se u srijedu, a prvak će biti ekipa koja ostvari tri pobjede u seriji.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Josipa Silov u dresu sarajevskog Play Offa/fbjs