Josipa Pavić karijeru nastavlja u Mađarskoj

Hrvatska košarkašica Josipa Pavić (189-C-99) nova je igračica mađarskog prvoligaša Elte Beac Ujbuda. Za Josipu će Mađarska biti četvrta inozemna destinacija u karijeri, nakon što je prethodno igrala u Njemačkoj (Rutronik Stars Keltern), Slovačkoj (MBK Ružomberok) te Češkoj (BLK Slavia Praha), dok je na domaćim parketima branila boje Splita i Trešnjevke i Zagreba.

Proteklu sezonu započela je u redovima češkog prvoligaša BLK Slavia Praha za kojeg je odigrala četiri prvenstvene utakmice, u kojima je bilježila učinak od osam koševa i četiri skoka po utakmici. U siječnju 2023. potpisala za ŽKK Zagreb gdje je odigrala ukupno 19 utakmica. 12 u prvenstvu Hrvatske (11,7 koševa, 9,3 skokova, 2,8 asistencija) i sedam u WABA regionalnoj ligi (9,4 koševa, 7,4 skokova, 2,9 asistencija).

Zagreb je na koncu stigao do polufinala domaćeg prvenstva, no tamo je bolja od njih s ukupnim rezultatom 2:0 u seriji bila dubrovačka Ragusa, koja je kasnije osvojila novi naslov prvaka države.

Josipa Pavić: “Sretna i zadovoljna mogu objaviti da ću ove sezone braniti boje mađarskog BEAC-a. Kvalitetna madarska liga za mene će biti novi izazov na koji ću nadam se jednako kvalitetno odgovorit. Želje za dokazivanjem kod mene ne manjka tako da s nestrpljenjem očekujem početak nove sezone.

Foto: Fiba.com

Ženska košarka