Josipa Pavić iz Kelterna prešla u Ružomberok

Početkom nove 2022. godine Ružomberok, aktualne prvakinje Slovačke, očekuju utakmice Extralige. Prvu će igrati na domaćem parketu protiv ekipe Banská Bystrica, ove subote, 8. siječnja u 17 sati. Početak nove godine znači i dolazak novog pojačanja za Ružomberok. Klub se oprostio od Poljakinje Paule Tarnachowicz s kojom je dogovorena suradnja samo do kraja prošle godine, ali se potom pojačao s našom Josipom Pavić koja će ekipi biti na raspolaganju za iduću utakmicu.

  • Nakon što smo se oprostili od Paule Tarnachowicz, već izvjesno vrijeme tražili smo odgovarajuću zamjenu za nju. Josipa je još uvijek mlada igračica s ogromnim potencijalom i svi vjerujemo da će ga uspješno razvijati u našem klubu. Josipa i ja unaprijed smo dogovorili suradnju do kraja tekuće sezone s opcijom za sljedeću godinu, odnosno možda dvije – rekao je izvršni direktor MBK-a Radoslav Popelka.

Josipa Pavić ima 22 godine, visoka je 190 cm i igra na pozicijama 4-5. Rođena je 5. ožujka 1999. godine, a prethodni tim joj je bio njemački Rutronik Stars Keltern, s kojim ima iskustva igranja prve njemačke lige (DBBL) i EuroCupa. Članica je mladih hrvatskih reprezentacija. Poniknula je u Splitu, a uspješno je branila boje zagrebačke Trešnjevke 2009 iz koje je i realizirala svoj prvi inozemni transfer u Njemačku.

ŽENSKA KOŠARKA/Boris Kosač

Foto: Josipa Pavić