Josipa Bura postala košarkašica čeških viceprvakinja Sokol Hradec Kralove

Josipa Bura više nije član praške ekipe Slovanka MB. Ona je sklopila sporazum i obukla dres svoje nove češke prvoligaške ekipe Sokol Hradec Kralove koja je prošle godine izborila finale prvenstva Češke u kojem je rezultatom 3:0 izgubila od neprikosnovene češke euroligaške ekipe USK Praha. O svom prelasku u novi klub ekskluzivno za portal zenska-kosarka.com je izjavila:

– Prošle sam godine bila u Pragu, u ekipi Slovanka MB. Sad sam potpisala za klub koji se lani borio za prvaka Česke, zauzele su drugo mjesto na tabeli. Imam ugovor do Božića sa mogućnošću produženja. Radujem se novim izazovima u ozbiljnom klubu – rekla nam je Josipa Bura.

Josipa Bura bila je hrvatska reprezentativka i radi se o vrlo iskusnoj košarkašici rođenoj 3. ožujka 1985. godine u Šibeniku. Igrala je dosta međunarodnih utakmica – u dresu Novog Zagreba EuroLigu, a u dresu Šibenik Jollyja utakmice EuroCupa. Klupsku košarku još je igrala za Studenac, Ragusu, Jolly, Vojvodinu, Čelik, Gospić, Novi Zagreb te potom otišla u Češku.

Foto: Josipa Bura u dresu Novog Zagreba na euroligaškoj utakmici u Trnskom / Snimio: Stjepan Spretnjak