Josip Vranković: Ovakve stvari više se neće ponoviti

Josip Vranković, stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza, jučer je pohodio Rijeku poslije “slučaja Kvarner” i debakla mladih djevojčica iz Vrbovskog na turniru mlađih kadetkinja u Gospiću (218:0) protiv FSV-a, koji je otvorio Pandorinu kutiju. Naravno to nije bio jedini razlog.

– HKS je imao dvije, a imat će još jednu radnu skupinu koja će raditi na usklađivanju pravilnika i propozicija za iduću sezonu. U konkretnom slučaju uz niz kvalitetnih stvari, koje su se dogodile u hrvatskoj košarci, događaju se i ovakve stvari, koje postavljaju pitanje etičnosti. Pravilnici su pisani u dobroj namjeri, ali očito se pronašla rupa. Stoga će se sve trebati izregulirati da se te stvari ne ponove – kaže Josip Vranković.

Forma je zadovoljena, Kvarner igra mlađekadetsku ligu, seniorke mogu nastupati u kvalifikacijama kroz koje će se prošetati do A1 lige. Međutim, već godinama u Kvarneru ponavljaju da će omladinski pogon srediti – iduće godine.

– Pravilnike smo nasljedili i ovakve se stvari mogu dogoditi, ali neće više. Međutim, ovakav negativni primjer povukao je više pažnje javnosti i te će se stvari korigirati. Mi smo prošle sezone reagirali prema Pravilniku i klub izbacili iz A1 lige. Kvarner se tada nije favorizirao, niti je to slučaj ove sezone – istaknuo je Joke Vranković.

(Preneseno iz riječkog Novog lista, autor Zlatko Horvat)

Foto: Josip Vranković, stručni tajnik HKS-a /hks