Još se ne zna koliko će ekipa igrati A1 ligu sljedeće sezone

Financijska krizna pritisnula je sve pore ljudskog djelovanja pa je bilo neizbježno da se ona odrazi i na sport.  U borbi protiv svakojakih Scila i Haribda neke ekipe su ostale “ko crkveni miš”, neke su se borile na sve moguće načine, neke uspješno ili manje uspješno sezonu privele kraju. Što će biti u sezoni 2015/16? Koliko će A1 liga brojati ekipa i kakva će nam biti kvaliteta najbolje hrvatske košarkaške lige (A1)?

Ženske košarkaške ekipe morale su do 8. srpnja Košarkaškom savezu Hrvatske potvrditi hoće li u novoj sezoni igrati A1 ligu ili neće. Postoje li financijski razlozi za neke, organizacijski, kadrovski…Ili pak neki drugi da se ne sudjeluje! U ovom trenutku je izgledno da su sigurni sudionici A1 lige 2015/16 Medveščak, Kvarner, Ragusa, Zadar, Trešnjevka 2009, Rockwool Pula, Split i Šibenik, potom omiški Studenac koji je na parketu i u sportskoj borbi izborio povratak u najbolju hrvatsku žensku košarkašklu ligu kao prvak A2 Lige za prvaka. Plamen Požega već drugu godinu zaredom, mada su rezultatima zavrijedili inauguraciju iz A2 lige u A1 (iz druge u prvu), jasno je kazao kako im za prvu ligu nedostaju financijska sredstva i da stoga neće sudjelovati u njoj nego će nastaviti opet igrati A2 ligu. Takav stav i odluku Požežana iskoristio je Brod na Savi koji se prijavio za igranje A1 lige. Što s ostalima? Je li Novi Zagreb prošlost hrvatske ženske košarke, što znači osnovanje ŽKK Zagreb u kojem se okupio seniorski trenerski i igrački kadar tog nekadašnjeg prvaka Hrvatske i s koje će razine započeti natjecanje još će se vidjeti i u ovom trenu se ne može ništa decidno tvrditi. Vijesti iz Croatia 2006 i Gospića zasad nema pa ostaje nejasno hoće li i ove dvije ekipe igrati A1 ligu ili neće. Ili se čeka posljednji vlak za konačnu odluku?!

Foto: Dvoboj dvaju Iva – Medveščakove Borović i Kvarnerove Serdar u završnici prvenstva Hrvatske prošle sezone / Snimio: Arsen Miletić