Još nema slavlja za Pieštanske Cajky naših Miletić i Tadić u Slovačkoj

Naše djevojke Matea Tadić i Lea Miletić nisu uspjele izboriti drugu pobjedu u međusobnim finalnim ogledima sa Ružomberokom koja bi ih približila naslovu prvakinja slovačke Extralige. Morat će pokušati u četvrtoj utakmici finalne serije. Patricija Bura je donijela neka ljepša vremena u banjolučki Feniks koji je u polufinalu bio bolji od Banovića i  izborio finale prvenstva Bosne i Hercegovine. U Švicarskoj je sve manje nade za Winterthur Ive Bošnjak jer je u finalnoj seriji Fribourg dva puta pobijedio u dvije utakmice.

BOSNA I HERCEGOVINA (Polufinale Play-offa, 2. utakmica)

OKK Feniks – RMU Banovići 93:68 (2:0)

  • Patricia Bura (OKK Feniks) – 22:57 min.(6sk, 4as, 2ol, 1il, val.16) – 9p (2P 3-6, SB 3-4)
  • Ukupnim rezultatom 2:0 u pobjedama OKK Feniks eliminirao je RMU Banoviće i izborio plasman u finale Play-offa. Suparnik u finalu biti će im ŽKK Orlovi. Finalna serija igra se na tri pobjede, a prvi susret igrati će se 26.4.2021. godine.
Patricia Bura (OKK Feniks): “Sretna sam zbog pobjede jer ova nam je utakmica osigurala ulazak u finale, gdje nas čekaju Orlovi. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i da ćemo ostvarili uspjeh po koji smo došli.”
ŠVICARSKA (Finale Play – offa, 2 utakmica)
BC Winterthur BCF Elfic Fribourg 52:56 (0:2)
  • Iva Bošnjak (BC Winterthur) – 18:42 min. (1sk, 1il, val.-2) – 2p (2P 1-3, 3P 0-2)
  • Finalna serija igra se na 3 pobjede, a treći susret igrati će se 28.4.2021. godine.
Iva Bošnjak (BC Winterthur): “Loše smo otvorili utakmicu, prvo poluvrijeme nas nije išlo, ali nakon razgovora u svlačionici drugo poluvrijeme smo odigrale znatno bolje, vratile se u igru i borile do kraja. Na koncu smo mogle i do pobjede, ali detalji u zadnjim minutama su presudili na njihovu stranu. Bez obzira na poraz, znam da smo dale sve od sebe i uzdignute glave idemo dalje. U srijedu u Fribourgu igra se nova utakmica, u kojoj lovimo svoju zadnju šansu. Uvjerena sam da možemo pobjediti i produžiti ovu finalnu seriju dalje.”
 
SLOVAČKA (Finale Play-offa, 3. utakmica)
MBK Ružomberok Piešťanské Čajky 82:70 (2:1)
  • Matea Tadić (Piešťanské Čajky) – 32:10 min.(1sk, 4as, 2ol, 3il, val.11) – 14p (2P 3-7, 3P 2-5, SB 2-2)
  • Lea Miletić (Piešťanské Čajky) – 32:27 min.(15sk, 2as, 1ol, 1il, 1blk, val.14) – 5p (2P 1-6, 3P 0-2, SB 3-5)
  • Finalna serija igra se na 3 pobjede, a četvrti susret na rasporedu je 28.4.2021. godine
Matea Tadić (Piešťanské Čajky): “Došli smo na gostujući teren te smo bili motivirani odnijet tu pobjedu doma. Želja nam je bila da osvojimo ligu u srijedu na domaćem terenu. Nažalost naša igra to danas nije uspjela sve savladati te naše oosvajanje je otišlo jedan korak dalje. Bez obzira na poraz mislim da možemo i moramo pokazati da zaslužujemo to postolje. Vjerujem u ekipu i nadam se pozitivnom tjednu i ishodu na kraju.”
Lea Miletić (Piešťanské Čajky): “Svaki je poraz težak, ali kad se radi o finalnoj seriji, to mene posebno pogađa. Šteta da smo propustile priliku odnijeti pobjedu na gostujućem terenu, ali igra se do 3, još ništa nije izgubljeno. Vjerujem da mi imamo tu snagu i smatram da smo bolji tim, ali moramo to složno pokazati i na terenu. Utakmicu smo dobro otvorile, ali nakon što je Ružomberok prešao u vodstvo, mi više nismo našle snagu da preokrenemo rezultat u našu korist. U srijedu nas čeka velika utakmica, najbitnija ove sezone, u kojoj moramo pokazati svoju zrelost, profesionalizam i iskustvo.”
ŽENSKA KOŠARKA/ Krešimir Dabić
Foto: S Burom su Feniksu stigla puno ljepša vremena