Još malo pa kreće nova sezona

Domaće ženske košarkaške ekipe polako privode kraju “peglanje” svojih rostera za sljedeću sezonu. Prisjetimo se da su 23. kolovoza, u HKS-u u Zagrebu, izvučeni natjecateljski brojevi klubova Premijer ženske lige za sezonu 2022/23. a u kojoj će igrati 12 klubova: KK Akademija Žana Lelas (Split), ŽKK Brod na Savi (Slavonski Brod), KK FSV (Rijeka), ŽKK Medveščak (Zagreb), ŽKK Orka (Zagreb), ŽKK Plamen Požega (Požega), ŽKK Pula Moviter (Pula), ŽKK Ragusa (Dubrovnik), ŽKK Split (Split), ŽKK Šibenik (Šibenik), KK Trešnjevka 2009 (Zagreb) i ŽKK Zagreb (Zagreb).

U odnosu na prošlu sezonu iz Premijer ženske lige je ispala osječka Mursa, a u nju je ušla Orka iz Zagreba kojoj je ovo prvi nastup u najelitnijoj ženskoj košarkaškoj ligi u Hrvatskoj. Naslov prvakinja brani dubrovačka Ragusa. Igra se jedinstvena liga po dvostrukom bod sustavu. Nakon toga prve četiri ekipe igraju doigravanje – poluzavršnicu i završnicu.

Prve utakmice Premijer ženske lige na rasporedu su 1. listopada 2022., a posljednje utakmice regularnog dijela, tj. 22. kola igraju se 1. travnja 2023. Početak doigravanja predviđen je za 22. travnja 2023, a posljednja, eventualna peta utakmica finala igrala bi se 17. svibnja 2023.

Ženska košarka

Foto: Detalj s izvlačenja u HKS-u/ Snimio: Marin Sušić/HKS