Još jedna rutinska pobjeda Medveščaka

Još jedna rutinska pobjeda Medveščaka

Medveščak je na Pešćenici danas rutinirano odradio utakmicu protiv Raguse. Do konca prvenstva ostaje mu još derbi susret protiv šibenskog Jollyja u posljednjem kolu.

Medveščak – Ragusa  88:45  (20:11, 18:13, 16:13, 24:8)

Medveščak: Perić 2, Džankić -, Tikvić 23, Borović 15, Šeda 6, Todorić 0, Kalebić 0, Majstorović 12, Radoš 0, Premasunac 22, Jurjević 8. Trener: Braslav Turić

Ragusa: Petrović 2, Babun -, Matić 15, Tošić 16, Lovrić 0, Tomičić 0, Bajramović 0, Pocrnjić 8, Dobroslavić 4, Čoić. Trener: Zdravko Kitin

U utakmici dva neravnopravna protivnika u kojoj se unaprijed znalo da će domaća ekipa uknjižiti dva nova boda, nije se dogodilo ništa dramatično niti spektakularno. Utakmica koja je imala odlike malo jačeg treninga od početka do kraja protekla je u dominaciji zagrebačkih košarkašica.

U takvoj igri u domaćoj ekipi najbolje su bile Ivana Tikvić s 23 koša i Nina Premasunac s double-double učinkom (22 koša i 10 skokova). Odmah do njih bile su Iva Borović sa 15 i Anja Majstorović s 12 postignutih koševa.  Vrijedi spomenuti da je svojih 7:15 minuta odlično iskoristila mlada Paula Jurjević koja je uz stopostotan šut za dva (1-1) i tri (2-2) poena postigla 8 koševa. Ružica Džankić zbog bolesti nije nastupila.

U redovima dubrovačke ekipe najraspoloženija za igru bila je Sanda Tošić koja je postigla 16 koševa, imala 7 skokova i dvije asistencije. Petnaest koševa u ovoj utakmici postigla je najbolja igračica Raguse Ivona Matić.

U sljedećem, 21. kolu, u srijedu 3. travnja, Ragusa dočekuje Trešnjevku 2009 u Gospinom polju. Posljednje, 22. kolo Ragusi nosi tešku i najvjerojatnije odlučujuću utakmicu protiv Studenca u Omišu. Utakmica je važna jer pretposljednje mjesto u A-1 ligi  donosi dodatne kvalifikacije za ostanak u najboljem hrvatskom ženskom košarkaškom društvu.

Nakon poraza Croatije 2006 od Požege u Zagrebu posve je jasno da će kvalifikacijsku utakmicu za ostanak u A-1 ligi igrati Croatija 2006 sa pretposljednjom ekipom A-1 lige. To pod uvjetom da Croatija 2006 dobije preostale dvije utakmice protiv Podravca u Virju i Murse u Zagrebu.

Foto: Simpatična ekipa dubrovačke Raguse sa svojim domaćinom na Pešćenici / Snimio: Zoran Kalebić