Još jedna euroligaška pobjeda Praga i Marije Režan

USK Prag Marije Režan ostvario je novu sigurnu pobjedu u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. U sklopu 7. kola Eurolige na domaćem terenu svladali su Castors Braine rezultatom 102:62. Baš kao i u prethodnom kolu. kada su uvjerljivo  slavile u Italiji protiv Umana Reyer Venezie, košarkašice Praga i u večerašnjem dvoboju otpor suparničke  ekipe slomile su već do konca prvog poluvremena. Na predah se otišlo sa rezultatom 53:21 u korist domaće ekipe koja je u nastavku rutinski kontrolirala tijek susreta i na kraju zasluženo slavila visokim rezultatom.

Marija Režan susret je započela u startnoj petorci češkog prvaka i na terenu provela ukupno 19:09 minuta. Za to vrijeme postigla je 10 poena (2P 4-10, SB 2-2) i imala 8 skokova, 3 blokade, po jednu asistenciju i izgubljenu loptu te ukupnu valorizaciju 15.

USK Prag trenutno je drugoplasirana ekipa skupine A sa 6 pobjeda i jednim porazom te će u osmom kolu  koje je na rasporedu za 7 dana u svojoj Kralovka Areni dočekati ekipu TTT Rige iz Latvije.

Krešimir Dabić

Foto: Marija Režan u szsretu protiv belgijske ekipe Casrors Braine/fiba.basketball.com