Jelena Tomić sudi finale AfroBasketa 2015. u Camerounu

Ovogodišni AfroBasket 2015. (pandan EuroBasketu 2015.), koji se igra u Camerounu, donio je veliki uspjeh hrvatskoj košarkaškoj sutkinji Jeleni Tomić. Nakon što je sinoć uspješno odsudila polufinalnu utakmicu Cameroun – Nigerija 71:70 pred oko pet tisuća gledatelja, FIBA joj je ukazala povjerenje da dijeli pravdu u finalnoj utakmici AfroBasketa 2015. u kojem će se sastati domaća ekipa Camerouna i reprezentacija Senegala. U drugom polufinalu ekipa Senegala bila je bolja od Angole 56:54. Nakon Jeleninih mnogih dosadašnjih sudačkih uspjeha, ovo je još jedan u nizu i veliko priznanje koje obvezuje. Ne sumnjamo uopće da će ona svojim korektnim suđenjem, koje ju je i plasiralo ovako visoko, još jednom biti na visini zadatke.

– Pa, naravno da sam sretna što ću suditi finale AfroBasketa 2015. u Camerounu pred, uvjerena sam, punom dvoranom. Ambijent je na gotovo svim utakmicama ovdje u Africi fantastičan, dvorane pune, navijačka euforija na najvišoj visini, ali uz korektno i sportsko navijanje za svoje ekipe. U grotlu fanatične afropublike sve mi je nekako “ko u filmu”. Sutra po ovdašnjem vremenu u 18 sati sudim finale Cameroun – Senegal – rekla nam je Jelena.

Čestitamo joj! Nakon suđenja raznim uzrastima na europskim prvenstvima (kadetkinje, juniorke i seniorke), suđenja na najjačim europskim natjecanjima (EuroLiga i EuroCup), sada je “apsolvirala” i AfroBasket. Sudačka niska za svaki respekt! Bravo, Jelena!

Foto: S utakmice Cameroun – Nigerija (sutkinja Tomić u pozadini) /fiba.com