Jelena Tomić opet sudi na svjetskom prvenstvu

Svako pojavljivanje na kontinentalnim ili pak svjetskim smotrama, klupskim ili reprezentativnim, za svaku ekipu, za svakog suca predstavlja veliki uspjeh. Mada je već sudila na svjetskoj smotri U19, hrvatska košarkaška sutkinja Jelena Tomić ovih je dana dobila još jedno priznanje. Naime, povjereno joj je da sudi na svjetskom U17 prvenstvu za žene koje će se od 22. lipnja do 2. srpnja ove godine održati u Zaragozi. Na ovom svjetskom prvenstvu sudjelovat će: Australija, Brazil, Canada, China, Česka, Francuska, Italija, Japan, Koreja, Latvija, Meksiko, Mali, Nigerija, Portugal, Španjolska i USA. Interesantno je da se u ovom španjolskom gradu igra i muško i žensko svjetsko prvenstvo i to u istom terminu.

– Naravno, kad je stigla vijest da ću suditi na svjetskom prvenstvu, sreći nije bilo kraja. To iznenađenje mi je prvi servirao moj dobri i dragi prijatelj iz Francuske pa se ta vijest brzo dalje proširila i u momentu kad sam došla do mobitela imala sam već 114 poruka i čestitki na WhatsApu. Mada sam 2013. godine već sudila na svjetskom prvenstvu U19, ovaj poziv i povjerenje su me doista obradovali jer je to prizanje mom trudu i radu, potvrda da sve to što radim na košarkaškim parketima pozorno prate najodgovorniji i da to što radim nije loše haha…

– Već odavno si internacionalna sutkinja, ali ovo je još jedna potvrda tvojih sudački vrijednosti, zar ne?

– Svjetsko je svjetsko i uvijek je čast kad ga dobiješ. Nižu se uspjesi jedan za drugim i, naravno, čovjek stječe iskustvo, jer što više sudiš postaješ bolji sudac. Europsko, AfroBasket, Kup… U četvrtak idem na EuroCup, sudim drugu utakmicu Besiktasu Luce Ivanković protiv Agu Spora Mirne Mazić pa odmah potom na F4 Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige u Podgoricu.

– Kroz nekoliko dana dobit ćeš program priprema za svjetsko, i Jelena starta lagano do finala.

– Hahhahha….ja sam sad samo naučila na finala, kroz njen široki osmjeh će nam Jelena. Kao svi naši sportaši kad se vrate odnekud bez zlatne medalje kao da to i nije neki uspjeh za Hrvatsku… hahahha…Malo se šalim, ali uvijek težim najboljem, pa samo Bože daj zdravlja, malo sreće i to je to!

Foto: Jelena Tomić, naša sutkinja na svjetskoj košarkaškoj pozornici