Jelena Ivezić produžila vjernost švedskom A3 Basketu

Hrvatska košarkašica i bivša reprezentativka Jelena Ivezić (184-SF-84) i sljedeće sezone ostat će članica aktualnog prvaka Švedske A3 Basketa iz  Umee. Rezultat je to obostranog zadovoljstva dosadašnjom suradnjom. Jelena je ove sezone odigrala ukupno 14 utakmica u prvenstvu Švedske te je prosječno postizala 6.6 koševa, 2.4 skokova, 1.5 asistencija i 1.4 osvojenih lopti po susretu te je svojim iskustvom i neupitnim igračkim kvalitetama pridonijela uspjehu tima.

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri promjenila je brojne klubove u Hrvatskoj i inozemstvu. U Hrvatskoj je branila boje ŽKK Broda,  Croatie 2006, ŽKK Gospića, ŽKK Lupe Promotion i ŽKK Plamen Požege. Jedna je od najtrofejnih hrvatskih igračica, višestruka prvakinja države i osvajačica kupa Ružice Meglaj Rimac.

U inozemstvu je, osim Švedske, igrala još u Turskoj (Mersin, Ceyhan Belediyespor,  Dogus Hastanesi),  Mađarskoj (MIZO Pecs), Španjolskoj (EBE Promociones Ibiza, Zamarat), te Italiji (Eirene Ragusa,  Dike Napoli, Azzurra Orvieto, San Martino di Lupari).

Jelena Ivezić prošla je i sve reprezentativne selekcije Hrvatske, a standardna članica seniorske reprezentacije bila je od 2004. do 2017 godine. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojila je dvije medalje na Mediteranskim igrama 2005. u španjolskoj Almeiri (srebro) i 2009. godine u talijanskoj Pescari (bronca). Nastupila je na  4 Europska prvenstva  2007. u Italiji (13. mjesto), 2011 u Poljskoj (5. mjesto), 2013. u Francuskoj (11. mjesto). Na EuroBasketu 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj bila je i kapetanica Hrvatske, ali zbog ozljede zadobivene u prvoj minuti prve utakmice na otvaranju turnira nije više igrala do kraja natjecanja  kojeg je naša reprezentacija okončala na 12. mjestu. Također je sudjelovala i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Jelena Ivezić, košarkašica A3 Basketa: “Vidjela sam kako klub funkcionira, kakvo je okruženje i nakon osvajanja prvenstva odlučila sam produžiti ugovor na još jednu sezonu. Imamo odličnog trenera i ljude koji su u klubu. Klub koji iz godine u godinu raste i napreduje i gdje se sve više ulaže u žensku košarku, kroz cijelu ligu. Marketing na kojem rade stručni ljudi je definitivno nešto šta pokreće taj klub, gdje i dolaze razni sponzori i ulaganja”.

Krešimir Dabić

Foto: Jelena Ivezić s A3 Basketom /a3basket