Jadranska liga: Board započeo organizacijske pripreme za novu sezonu 2014/15.

Već su se počele vršiti organizacijske pripreme za novu natjecateljsku sezonu u MŽRKL ili Adriatica ligi ili, kako ćemo je mi na ovom portalu ubuduće  stalno zvati – Jadranskoj ligi. Board ove lige pozvao je na temelju plasmana u nacionalnim prvenstvima najbolje klubove iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije da se prijave za natjecanje u slijedećoj 2014/15. sezoni. Ono što je novost jest činjenica da će ovo regionalno natjecanje biti prošireno sa 12 na najmanje 14 klubova, te na nove države sudionice –  Italiju i Makedoniju. Evo koji su klubovi pozvani:

  • Bosna i Hercegovina: Čelik (Zenica) i Play Off (Sarajevo)
  • Crna Gora: Budućnost Volcano (Podgorica)
  • Hrvatska: Medveščak (Zagreb), Rockwool Pula (Pula)
  • Slovenija: Athlete Celje (Celje), Triglav (Kranj), Grosuplje (Grosuplje).
  • Srbija: Radivoj Korać (Beograd), Crvena zvezda (Beograd), Partizan (Beograd), Vrbas Medela (Vrbas).

Posebni pozivi su upućeni makedonskom prvaku Badel 1862 iz Skoplja i petom sastavu talijanskog prvenstva Umani Venezia. Rockowool Pula je Board Jadranske lige već izvjestila o odustajanju od natjecanja. Poziv za ulazak u ligu je time adresiran Trešnjevki 2009 iz Zagreba, dvostrukom pobjedniku kadetskog izdanja Jadranske lige.

Posljednji rok za prijave je 1. lipnja ove godine, a ždrijeb skupina Jadranske lige održat će se na Skupštini koja je zakazana za 27. lipnja 2014. godine.

Foto: Jadranska liga /mzrkl.org