Jadranska liga: U srijedu Medveščak- Triglav i Trešnjevka 2009 – Grosbasket

U sklopu 12. kola Jadranske lige (MŽRKL) dva hrvatska prvoligaša – Medveščak i Trešnjevka 2009 – igraju sutra (srijeda 28. siječnja) redovite utakmice. Obje se igraju u Zagrebu – Medveščak protiv Triglava s početkom u 18.30 sati, a Trešnjevka 2009 protiv Grosbasketa u 19.00. Ovi svojevrsni hrvatsko-slovensku dvoboji važni su i za jedne i za druge jer je poznato da četiri prvoplasirane ekipe idu u razigravanje za prvaka Lige. Nije svejedno s koje će se pozicije ići u buduće utakmice koje se igraju po eliminacijskom sustavu na dvije dobivene.

Medveščak – Triglav (Pešćenica, 18.30)

  • I jedna i druga ekipa odigrale su po osam utakmica. Medveščak ima skor 7:1 i na vodećoj je poziciji A skupine Jadranske lige. Triglav je sa četiri pobjede i isto toliko poraza trenutno na četvrtoj poziciji s velikim izgledima da igra završnicu s obzirom na težak Partizanov raspored. Međutim, kao četveroplasirana ekipa ide izravno na prvoplasiranu iz skupine B (najvjerojatnije Athlete Celje). Ono što je karakteristično za dvoboje ova dva kluba jest činjenica da je Medveščak gotovo redovito dobivao Triglav u Kranju (prva utakmica  67:63 za Medveščak u Kranju), ali isto tako Triglav je dobio posljednju utakmicu u Zagrebu i redovito je vrlo nezgodan protivnik Medekicama. I ovog puta se očekuje teška utakmica, a Triglav dolazi u Zagreb s pobjedničkim ambicijama. Hoće li one biti i ostvarene isključivo ovisi od Medveščaka i njegove igre koji bi se novom pobjedom učvrsto na vodećoj poziciji A skupine, a potvrdu o prvoj poziciji najvjerojatnije tražio na gostujućem terenu u Veneciji kod Umane Reyer, koja u 13. kolu gostuje u Kranju.

Trešnjevka 2009 – Grosbasket (19.00)

  • Trešnjevka je sa dvije pobjede i šest poraza na četvrtom, a Grosbasket sa dvije pobjede i pet poraza na petom mjestu B skupine Jadranske lige. Trešnjevka ima i jednu više odigranu utakmicu i ovaj dvoboj izravna je borba za poziciju koja vodi u završnicu doigravanja za prvakinje Lige. Bio bi to uspjeh i za jedne i za druge pa bi utakmica i stoga mogla biti zanimljiva. Prisjetimo se, prvu utakmicu u Grosuplju dobile su košarkašice Grosbasketa 69:54.

Foto: Iva Borović i Petra Perić – konačni ishod puno će ovisiti i od njihove raspoloženosti za igru / zenska-kosarka.com