Jadranska liga: Medveščak u četvrtak gostuje u Sarajevu

Na memorijalu "Amna fazlić" u Zenici 2014. (www.sportzdk.ba)

Sa početkom u 18 sati sutra (četvrtak, 22. siječnja) u sarajevskoj Skenderiji započet će utakmica 11. kola Jadranske lige u kojoj će domaća ekipa Play off Happy ugostiti zagrebački Medveščak, vodeću ekipu Skupine A. Zagrebačkoj ekipi za potvrdu njihovih ambicija i visokog plasmana treba pobjeda, a domaće cure su iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje. Evo što su treneri obaju ekipa izjavili za portal lige.

Goran Lojo, trener Play off Happya: “Medvešćak je jedna od najkvalitetnijih ekipa koje ove sezone nastupaju u MŽRKL. Kompaktni, jaki na svim pozicijama, dugo igraju zajedno, jednostavno ekipa za respekt. Mi polako dižemo nivo igre. Nastupajući ove sezone u MŽRKL sa ubjedljivo najmlađom ekipom, bili smo svjesni da nećemo napraviti neki veliki rezultat, ali pravimo ekipu za budućnost. Evidentno iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, posljednje tri utakmice smo odigrali u 4-6 razlike i odlučivale su nijanse, odnosno jedna-dvije lopte. U predstojećoj utakmici sa Medvešćakom očekujemo dobru utakmicu, cijenimo protivnika, ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Play off Happya je mlada, potentna ekipa. Preferiraju energičnu i brzu napadačku košarku sa puno širine i slobode u igri, a to je ono što privlači ljude u dvoranu. Mi smo pobijedili u prvoj utakmici, ali znamo da će sada u Sarajevu biti nešto sasvim drugo, puno teže i na to se pripremamo.”

Foto: ŽKK Medveščak / (www.sportzdk.ba)