Jadranska liga: Medveščak večeras u Beogradu

Četvrtfinalne utakmice Jadranske lige započele su sinoć u Veneciji onom između talijanskog Reyera i predstavnika BiH u završnom natjecanju zeničkog Čelika. Uvjerljivo i lako pobijedila je talijanska ekipa 74:49. Jedini hrvatski predstavnik, koji je ostao u natjecanju, je zagrebački Medveščak koji danas putuje u Beograd na prvu utakmicu protiv četvrtfinalnog suparnika ekipe Radivoj Korać, aktualnih prvakinja Lige.

Nakon što su u Splitu uspješno odradili četvrtfinalnu utakmicu Kupa Republike Hrvatske za žene “Ružica Meglaj-Rimac” i plasirale se na Final Four, zajedno s Ragusom, Kvarnerom i Croatijom 2006, u Beogradu ih čeka renomirani protivnik, koji je dovođenjem Vladinke Erak, pokazao svoje ambicije i u ovoj sezoni. Bit će to zanimljiva utakmica dva ugledna kluba. Evo rasporeda i satnice svih četvrtfinalnih utakmica Jadranske lige uz napomenu da na Final Four ide ona ekipa koja prije izbori dvije pobjede u četvrtfinalu:

Četvrtak, 19. veljače

  • Celje: Athlete Celje – Triglav (Gimnazija centar, 18 sati)
  • Podgorica: Budućnost Volcano – Grosbasket (Morača, 18.30)
  • Beograd: Radivoj Korać – Medveščak (Šumice, 18.30)

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća: “Ligaški dio se završio i sad počinje borba za plasman na Final-Four, križanjem sa protivnicima sa kojim do sada nismo igrali i koje smo gledali samo na snimkama. Ekipu Medveščaka jako cijenim i respektiram i tako i ulazimo u utakmicu. Imamo prednost domaćeg terena i to želimo iskoristiti.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Radivoj Korać je prošlogodišnji pobjednik ovog natjecanja. Ove sezone ima skor 9-1, to pokazuje o kakvom se protivniku radi u četvrtfinalu. Nadam se da ćemo u Beogradu odigrati jednu kvalitetnu utakmicu.”

 

Foto: Kapetanica Medveščaka Petra Perić / zenska-kosarka.com