Jadranska liga: Medveščak nanio prvi poraz Budućnosti Bemax

Nema više neporaženih ekipa u  Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi. Medveščak je večeras u sklopu 3. kola SuperLige Top 6 MŽRKL u izvrsnoj utakmici na Pešćenici u Zagrebu nanio prvi poraz podgoričkoj Budućnosti Bemax. Sasvim zaslužena pobjeda Medveščaka u izvrsnom izdanju, posebno u prvom poluvremenu.

Medveščak – Budućnost Bemax 73:56 (20:15, 20:8, 17:22, 16:11)

  • Medveščak: Petrak -, Džankić 10, Tadić 2, Borović 11, Todorić, Majstorović 9 (1-2), Radoš 3, Premasunac 19 (3-4), Bura 10, Franić -, Tepeš -, Čačić 9 (1-3). Trener: Braslav Turić
  • Budućnost Bemax: Henry 8 (3-4), Madu 8, Popović 3 (1-5), Vučetić, Živaljević, Mudreša -, Matović 19 (4-4), Mujović 9 (3-4), Mugoša -, Raković 9 (5-8), Roglić (0-2). Trener: Goran Bošković

Briljantnu partiju večeras su pružile košarkašice Medveščaka u utakmici protiv odlične ekipe Budućnosti iz Podgorice. Jednostavno je ekipa, posebno u prvom poluvremenu, izgledala kao jedan dobro uštiman orkestar u kojem je svaka košarkašica izvrsno izvodila svoju dionicu. Turić je započeo petorkom Čačić, Borović, Majstorović, Džankić i Premasunac, a Bošković sa Roglić, Raković, Popović, Matović i Henry. Lijepu, brzu i dinamičnu igru Medveščak je protiv renomiranih protivnica iz Podgorice nametnuo odmah na startu, kojeg je odlično odigrala Anja Majstorović, i poveo 5:0. Budućnost je pokušala povezati svoje redove, smanjila na 9:8, ali je potom Medveščak furioznom i kolektivnom igrom i u obrani i u napadu podigao prednost na 20:15. Dvoznamenkastu prednost prvi puta je ostvario u 13. minuti rezultatom 27:17.

Sjajno izdanje Medveščaka došlo je u pitanje tek u trećoj četvrtini kada su košarkašice Budućnosti krenule agresivno i veliku prednost Medveščaka iz prvog poluvremena, koja je iznosila čak 17 koševa, uspjele smanjiti na šest (42:36) i u 27. minuti na pet (50:45). Onda stvar u svoje ruke uzima Nina Premasunac, prvo ime utakmice, pogađa tricu za 48:40 i Medveščak u četvrtoj četvrtini opet ponavlja i demonstrira igru iz prvog poluvremena, igru punu maštovitosti, brzine i efikasnosti te postavlja konačan rezultat 73:56. Sedamnaest koševa razlike i dva važna boda na svoj konto knjiže Medekice i sigurno osiguravaju Final Four ove regionalne lige.

Sve košarkašice Medveščaka odlično su odigrale svoje minutaže, ali ne možemo a da ne istaknemo još jedno sjajno izdanje Nine Premasunac, prve dame hrvatske ženske košarke u ovom trenutku, koja je i ovu utakmicu završila double-double učinkom (19 koševa i 19 skokova) i valorizacijom 35.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Sjajna igra mojih igračica večeras. Odlična prezentacija obrane (osim krize početkom treće četvrtine) i napada. Vrlo dobra razigranost, odlučnost i poštivanje taktike za ovu utakmicu. Čestitam im još jedanput.”

Goran Bošković, trener Budućnosti Bemaxa: “Čestitam ekipi Medveščaka na odličnoj igri. Večeras su pokazali veću želju za pobjedom.”

Foto: Medveščak – odlično izdanje protiv do sada neporažene Budućnosti