Jadranska liga: Medveščak na krilima Ivane Tikvić pobijedio beogradski Partizan

Nije to bila igra na razini uobičajenih Medveščakovih igara, ali i uz nervoznu izvedbu pobijedile su uvjerljivo Partizan iz Beograda i napravili veliki korak prema završnici Jadranske lige. Posebno odličnu partiju pružila je Ivana Tikvić za koju je zaradila valorizaciju čak 40 što će je bez dvojbe kandidirati za MVP 10. kola.

Medveščak – Partizan 72:53 (16:16, 22:11, 23:12, 11:14)

  • MedveščakBegić 7, Perić 7, Džankić 9, Tikvić 27, Borović 13, Šeda 0, Todorić 4, Petrak 2, Majstorović 0, Radoš 3, Franić -, Livajušić 0. Trener: Braslav Turić
  • PartizanVojinovć 4, Vučković 9, Dimitrijević 0, Luković 4, Lukić -, Spikić 12, Janković 11, Milekić 0, Miletić -, Prlja 13. Trener: Mladen Manojlović

(kompletna statistika)

U rastrganoj utakmici sa dosta promašenih zicera Medveščak je s devetnaest koševa razlike bio bolji od Partizana. Posebno superiorna i u napadu i u obrani bila je Ivana Tikvić koja je utakmicu završila s fenomenalnim učinkom – 27 koševa i 17 skokova. Ovaj double-double učinak svrstava je u sam vrh najboljih košarkašica lige, a utakmicu će po svojim prvim klupskim seniorskim međunarodnim koševima zapamtiti i mlada Ana Petrak. Što se pak tiče beogradskog Partizana zagrebačka publika je svojedobno gledala njegova mnogo bolja izdanja. Ovaj put odskakala je kvalitettom tek Marija Prlja i  na trenutke Bojana Janković.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Pred početak utakmice nas je iznenadio i poremetio roster Partizana. Došle su dosta oslabljene, a mi smo to psihološki iskoristili na krivi način. Radili smo razliku nekoliko puta ali nismo prelomili utakmicu. Ipak je naša kvaliteta i iskustvo došlo do izražaja. Čestitam Partizanu na dobroj utakmici, a trener Manojlović je na dobrom putu i samo tako da nastavi.”

Mladen Manojlović, trener Partizana: “Čestitam protivniku na fer i korektnoj borbi. Mislim, da smo u ovoj utakmici dali maksimum s obzirom na našu skraćenu rotaciju.”

Foto: Ivana Tikvić bila je nezaustavljiva / klix.ba